دوره 23، شماره 108 - ( دی 1392 )                   جلد 23 شماره 108 صفحات 149-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbaskhanian A, Zamanfar D, Sadeghian I. Presentation of a 2.5-years-old boy with Canavan disease. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (108) :146-149
عباسخانیان علی، زمانفر دانیل، صادقیان ایمان. گزارش یک مورد بیماری کاناوان در یک پسر بچه 5/2 ساله . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (108) :146-149

بیماری کاناوان لکودیستروفی اتوزومال مغلوب، به دلیل انباشته شدن NAA (N-acetylaspartic acid) در مغز، مایع مغزی- نخاعی و ادرار است که با علایمی همچون تأخیر تکاملی، ماکروسفالی، تشنج، اختلال خواب و هیپوتونی پیش‌رونده به سمت اسپاسیتی مشخص می‌گردد. MRI (Magnetic resonance imaging) نشان دهنده تغییرات ماده سفید مغز است. بهترین روش تشخیص، بررسی سطح ادراری NAA می‌باشد. این پسر 30 ماهه، اولین علایم خود را در 6 ماهگی نشان داد و در MRI بیمار، ضایعات با سیگنال بالا در 2T وجود داشت. HPLC (High-performance liquid chromatography) و EEG (Electroencephalography) طبیعی بودند. در 22 ماهگی، اولین حمله تشنج تونیک کلونیک را داشت و در 30 ماهگی، دچار اسپاسیتی، هیپوتونی، ماکروسفالی، سفتی مفاصل و اختلالات خواب شد. بیمار با اندازه‌گیری سطح NNA در ادرار تشخیص داده شد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: غدد و متابولیسم کودکان