دوره 23، شماره 106 - ( آبان 1392 )                   جلد 23 شماره 106 صفحات 174-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afsarian S M, Badali H, Shokohi T. Multilocus Sequence Typing: a Molecular Typing Method with High Discriminatory Power for Identification of Candida Albicans Strains in Epidemiological Studies. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (106) :161-174
افسریان سید محمدحسین، بدلی حمید، شکوهی طاهره. تعیین توالی در چند ناحیه ژنی (MLST): یک روش تایپینگ مولکولی با قدرت تمایز بسیار بالا جهت شناسایی گونه‌های کاندیدا آلبیکنس در مطالعات اپیدمیولوژیکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (106) :161-174

گونه‌های کاندیدا مخمرهایی هستند که در همه جا یافت می‌شوند و به راحتی از محیط جدا می‌شوند. آن‌ها جزء پاتوژن‌های فرصت طلب انسان‌ها هستند. کاندیدیازیس در بیماران با ضعف سیستم ایمنی، نیازمند تشخیص و اقدام درمانی سریع می‌باشد. کاندیدا آلبیکنس بیشترین گونه جدا شده از این بیماران است. جهت پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی ناشی از کاندیدا آلبیکنس، تشخیص مولکولی آن‌ها برای درک بهتر اپیدمیولوژی این عفونت‌ها و اتخاذ استراتژی‌های پیشگیری مناسب، ضروری است. در یکی دو دهه اخیر، روش‌های تایپینگ مولکولی مختلفی برای کاندیدا آلبیکنس شرح داده شده است. یکی از این روش‌ها، تعیین توالی در چند ناحیه ژنی (MLST یا Multilocus sequence typing) است که برای مطالعات اپیدمیولوژیکی و جمعیتی، بسیار کاربرد دارد. MLST روشی با قدرت تمایز بسیار بالا متکی بر آنالیز پلی مورفیسم‌های نوکلئوتیدی در توالی‌های 7 ناحیه ژنی برای کاندیدا آلبیکنس است. توالی‌های به دست آمده از هر ناحیه ژنی به عنوان یک آلل و آلل‌های به دست آمده در هر ناحیه، در مجموع، یک سکانس تیپ (ST یا Sequence type) نامیده می‌شود. در این زمینه، پایگاه داده‌ها در سایت www.mlst.net قابل دسترس می‌باشد که با استفاده از نتایج تایپینگ گونه‌ها در این پایگاه، آنالیز داده‌ها انجام می‌گیرد. آنالیز تعداد زیادی کاندیدا آلبیکنس از میزبان‌های مختلف و مواضع بالینی متفاوت با روش MLST، باعث افزایش بینش محققان در اپیدمیولوژی عفونت‌های کاندیدایی کسب شده از بیمارستان به علاوه ساختار جمعیتی کاندیدا آلبیکنس می‌شود و الگوهای انتقال و تکامل کاندیدا آلبیکنس آشکار می‌‌گردد و به ارزیابی تنوع ژنتیکی و پویا شناسی جمعیت کاندیدا آلبیکنس، کمک می‌کند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی