دوره 11، شماره 30 - ( فروردين 1380 )                   جلد 11 شماره 30 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Semnani K, Saeedi M. Alkaloids of the aerial parts of Glaucium grandiflorum Boiss & Huet population Sorkhe hesar . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (30) :31-37
مرتضی سمنانی کتایون، سعیدی مجید. جداسازی و شناسایی آلکالوییدهای قسمت های هوایی گیاه گلوسیوم گرندیفلوروم منطقه سرخه حصار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (30) :31-37

سابقه و هدف: گیاه گلوسیوم گرندیفلوروم متعلق به خانواده خشخاش از گیاهان بومی ایران می باشد که در طب سنتی ایران جایگاه خاصی را داراست. با توجه به اهمیت آلکالوییدهای خانواده خشخاش، جداسازی و شناسایی آلکالوییدهای این گونه برای اولین بار در ایران مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش ها: پس از عصاره گیری گیاه به روش پرکولاسیون و انجام خالص سازی مقدماتی، جداسازی آلکالوییدها با استفاده از کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک انجام گرفت و پس از خالص نمودن نهایی آلکالوییدها، با استفاده از طیف های MS ، NMR و IR شناسایی انجام پذیرفت.
نتایج
: با توجه به یافته های حاصل ازآنالیز دستگاهی، آلکالوییدهای به دست آمده عبارت بودند از: پروتوپین(2/0%) آلوکریپتوپین (29/0%)، کریدین (15/0%)، ایزوکریدین (14/0%)، و N- متیل لیندکارپین (03/0%).
استنتاج: بر اساس نتایج به دست آمده N- متیل لیندکارپین برای اولین بار در این گونه شناسایی شد که بیانگر تأثیر تغییر منطقه بر نوع آلکالوییدهای گیاه می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |