دوره 17، شماره 60 - ( آبان 1386 )                   جلد 17 شماره 60 صفحات 115-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirhossieni M, Nahvi E, Kermanshahi R, Tavassoli M. The study of effect bacteriocin producing Lactoco ccus lactis on Listeria monocytogenes and Bacillus cereus. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (60) :112-115
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-257-fa.html
میرحسینی محبوبه، نحوی ایرج، کسری کرمانشاهی روحا، توسلی منوچهر. بررسی اثر باکتری تولید کننده باکتریوسین روی لیستریا منوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (60) :112-115

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-257-fa.html


چکیده:   (11900 مشاهده)
سابقه و هدف: محصولات لبنی اغلب با مشکلاتی مثل دوره نگهداری کوتاه در قفسه ها و فقر بهداشتی همراه هستند. از دستاوردهای جدید، استفاده از باکتریوسین ها یا سویه های تولید کننده باکتریوسین (Bacteriocin) برای کنترل فلور میکروبی غیر مطلوب مثل لیستریا منوسایتوژنز (Listeria monocytogenes) و باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) در غذاها میباشد. در این رابطه اثر مهاری باکتری لاکتوکوکوسلاکتیس(Loctococcus Lactis) تولید کننده مواد شبه نیزین (nisin) که جداسازی و شناسایی شده بود، بر لیستریا منوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس بررسی شد تا سویه جداسازی شده با سویه های جداسازی شده در کشورهای دیگر مقایسه شود.
مواد و روش ها: در این تحقیق به روش کشت نقطه ای و با استفاده از مایع رویی حاصل از کشت 24 ساعته باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس اثر مهاری این باکتری بررسی شد و در نهایت اثر باکتریوسین تولید شده بر روی منحنی رشد لیستریا منوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس ارزیابی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که باکتریوسین تولید شده توسط باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس در محیط مایع بر روی لیستریامنوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس اثر مهاری بیش تری دارد
استنتاج: توجه به اثر مهاری مشاهده شده، استفاده از باکتریوسین این باکتری به صورت مستقیم در مواد غذایی یا کشت آغازگر درمحیط مایع برای محافظت از مواد غذایی توصیه می شود تا مسمومیت ناشی ازفعالیت باکتری های نامطلوب در مواد غذایی کاهش یابد.
متن کامل [PDF 222 kb]   (3411 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb