دوره 23، شماره 104 - ( شهریور 1392 )                   جلد 23 شماره 104 صفحات 87-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohseni M, Norouzi H. Antifungal Activity of Actinomycetes Isolated from Sediments of the Caspian Sea. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (104) :80-87
محسنی مجتبی، نوروزی حامد. بررسی فعالیت ضد قارچی اکتینومیست‌های جداشده از رسوبات بستر دریای مازندران . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (104) :80-87

سابقه و هدف: اکتینومیست‌ها همواره به عنوان یک منبع اصلی تولید‌کننده آنتی‌بیوتیک‌های جدید و متابولیت‌های ثانویه متنوع، در داروسازی مورد توجه بوده‌‌اند. هدف از این تحقیق جداسازی اکتینومیست‌های تولیدکننده آنتی‌بیوتیک از رسوبات بستر دریای مازندران و بررسی پتانسیل تولید متابولیت‌های ضد قارچی توسط این ارگانیسم‌ها بود. مواد و روش‌ها: رسوبات بستر دریای مازندران از اعماق 5 و 10 متری زمین جمع‌آوری شد. نمونه‌ها رقیق شدند و برای جداسازی اکتینومیست‌ها در محیط کشت انتخابی استارچ کازئین آگار (SCA) کشت داده شدند. جدایه‌ها توسط روش‌های مورفولوژی و میکروسکوپی کلنی‌ها، شناسایی و جداسازی شدند. غربالگری اولیه جهت یافتن جدایه‌های فعال با روش Cross streak انجام شد. متابولیت‌های تولیدشده توسط جدایه‌های فعال، استخراج شدند و بررسی فعالیت آن‌ها علیه قارچ‌های بیماریزا با استفاده از روش انتشار در دیسک بررسی شد. یافته‌ها: از رسوبات دریا، تعداد 20 جدایه اکتینومیست جداسازی و شناسایی شد. در غربالگری اولیه 7 جدایه به عنوان اکتینومیست‌ فعال شناسایی شدند. نتایج مرحله دوم غربالگری نشان داد که جدایه‌های فعال جداشده، فعالیت ضد قارچی مناسبی علیه گونه‌های کاندیدا و آسپرژیلوس داشتند. نتایج نشان داد که جدایه‌های MN1، MN2 و MN3 فعالیت ضد قارچی بیشتری نسبت به بقیه جدایه‌های فعال داشتند. استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد رسوبات بستر دریای مازندران غنی از اکتینومیست‌های فعال تولیدکننده ترکیبات ضد قارچی جدید است، که نیازمند شناسایی و خالص‌سازی آن می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |