دوره 22، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1391 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 205-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

Balouchi H, Mohamadi M, Naziri G. Comparison of resilience between the elite and normal people. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (2) :203-205
بلوچی هانیه، محمدی مسعود، نظیری قاسم. مقایسه تاب‌آوری در افراد نخبه و عادی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (2) :203-205

سابقه و هدف: تاب‌آوری از حوزه‌های نوظهور روان‌شناسی می‌باشد و در دو دهه‌ اخیر جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. با توجه به اهمیت این سازه روان‌شناختی و عدم بررسی آن در جامعه مهمی مانند نخبگان که نقش اساسی را در علم و تکنولوژی یک کشور ایفا می‌کنند، این پژوهش با هدف مطالعه تفاوت تاب‌آوری در دو گروه نخبگان و افراد عادی شکل گرفت. مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر نمونه‌ای مشتمل بر 169 نفر از نخبگان استان فارس و 169 نفر از افراد عادی انتخاب و توسط مقیاس تاب‌آوری Connor و Davidson مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری t استفاده شد. یافته‌ها: تاب‌آوری در نخبگان با 16/4 = t در سطح معنی‌داری 001/0 > P به طور معنی‌داری از افراد عادی بالاتر بود. استنتاج: بالا بودن سطح تاب‌آوری در نخبگان را می‌توان به قدرت خلاقیت، حل مسأله، خودکارامدی، برنامه‌ریزی و هوش شناختی بالاتر آنان مرتبط دانست.
واژه‌های کلیدی: تاب‌آوری، افراد نخبه، افراد عادی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی