دوره 23، شماره 105 - ( مهر 1392 )                   جلد 23 شماره 105 صفحات 50-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Qazanfari A, Jafarzadehpur E, Norouzpour Deilami K, Karami H, Mirzajani A. Evaluation of Contrast Sensitivity in Thalassemic Patients . J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (105) :44-50
غضنفری اعظم، جعفرزاده پور ابراهیم، نوروزپور دیلمی کیومرث، کرمی حسین، میرزاجانی علی. بررسی نقش ابتلا به تالاسمی در اختلال آستانه کانتراست بینایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (105) :44-50

سابقه و هدف: آستانه کانتراست می تواند شاخص مهمی در عملکرد مناسب سیستم بینایی افراد مبتلا تالاسمی باشد. دراین مطالعه آستانه کانتر است بیماران تالاسمی ماژور و مینور با افراد سالم مقایسه شدند. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کوهورت تاریخی آستانه کانتراست 30 بیمار تالاسمی که دسفرال مصرف می‌کردند، 30 بیمار تالاسمی مینور و30 نفر از افراد سالم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌گیری به صورت در دسترس و قضاوتی انجام شد. پس از آزمون‌های اولیه و متداول چشمی، آستانه کانتراست با تست Freiburg در فرکانس‌های 1، 5 و cpd 15 اندازه‌گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز آزمون‌های آماری T-test، رگرسیون خطی و همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته‌ها: آستانه کانتراست برای سه فرکانس اندازه‌گیری شده در بیماران تالاسمی ماژور بیش‌تر بود (001/0< p) و بین افراد مینور و افراد سالم از لحاظ آماری اختلاف معنی‌داری دیده نشد. در بیماران تالاسمی ماژور بین مدت تزریق خون و میزان فریتین خون و دوز دسفرال با آستانه کانتراست ارتباطی دیده نشد. استنتاج: اختلال در عملکرد بینایی در بیماران تالاسمی منجر به افت حساسیت کانتراست، قبل از تغییر در حدت بینایی و ساختار چشم می‌شود و می‌توان از بررسی منظم حساسیت کانتراست جهت تشخیص به موقع مشکلات چشمی در بیماران تالاسمی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |