دوره 23، شماره 105 - ( مهر 1392 )                   جلد 23 شماره 105 صفحات 89-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Marvi Isfahani1 M, Farahpour N. Comparison of the Effect of an Exercise Program on Kinematic Analysis of Gait of Elderly Men and Women who are Residents in a Sanatorium. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (105) :81-89
مروی اصفهانی مهناز، فرهپور نادر. اثر یک برنامه ورزشی بر تحلیل کینماتیکی راه رفتن در زنان و مردان سالمند مقیم آسایشگاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (105) :81-89

سابقه و هدف : کم تحرکی، یک از ویژگی های دوران سالمندی بوده که باعث کاهش کیفیت زندگی در این دوران و ایجاد مشکلاتی برای دیگران می شود. هدف این تحقیق، مقایسه اثر یک برنامه ورزشی بر الگوی راه رفتن زنان و مردان سالمند مقیم آسایشگاه بود. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 15 مرد و 15 زن سالمند مقیم آسایشگاه ب ه طور داوطلبانه شرکت نمودند . سن آزمودنی ها بین 65 تا 85 سال بود . احتمال سقوط با پرسشنامه ب رگ، تعداد گام در یک دقیقه (کادنس ) و متغیرهای کینماتیکی راه رفتن (سرعت و زوایای مفاصل مچ، زانو و ران ) به وسیله یک دوربین فیلمبردا ری سونی ونرم افزار اتوکد اندازه گیری شد . بعداز 24 جلسه تمرینات قدرتی، تعادلی، استقامتی و پیاده روی با وزنه، اندازه گیری ها تکرار و از .(p<0/ همبسته مورد تحلیل قرار گرفتند ( 05 t زوجی و t روش های آماری و (p =0/ یافته ها: بعد از تمرین، احتمال سقوط در زنان و مردان سالمند به ترتیب 20 درصد و 12 درصد کاهش ( 000 سرعت راه رفتن مردان سالمن د در بعد از .(p =0/ تعداد گام در دقیقه به ترتیب 20 درصد و 10 درصد بهبود یافت ( 01 بهبود یافت . تمرینات ورزشی باعث بهبود دامنه (p =0/ و زنان سالمند 45 درصد ( 002 (p =0/ تمرین 19 درصد ( 0001 ولی (p=0/ حرکتی مفاصل زانو و مچ به میزان دو درجه در زنان و مردان سالمند شد که از لحاظ آماری معن ی دار نبود ( 3 .(p =0/ بهبود زاویه مفصل ران (حدود سه درجه) در هر دو گروه معنی دار بود ( 01 استنتاج: تمرینات ورزشی ب ه ویژه راه رفتن با وزنه باعث کاهش ریسک سقوط و بهبود متغیرهای کینماتیکی الگوی راه رفتن سالمندان، ب ه ویژه در زنان سالمند می شود. برنامه ورزشی طراحی شده در این تحقیق به سادگی قابل اجرا در آسایشگاه های سالمندان بوده که می تواند باعث بهبود عملکرد سالمندان شود . هم چنین اندازه گیری متغیرهای کینتیکی الگوی راه رفتن سالمندان در قبل و بعد از برنامه های ورزشی خاص توصیه می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيولوژي