دوره 23، شماره 105 - ( مهر 1392 )                   جلد 23 شماره 105 صفحات 120-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi F, Roozbeh F. Infections Leading to Admission in Elderly and Non-elderly Groups in a Referral Teaching Hospital in . J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (105) :117-120
احمدی فاطمه، روزبه فاطمه. عفونت‌های منجر به بستری در دو گروه سالمند و غیر سالمند . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (105) :117-120

سابقه و هدف: عفونت‌ها هنوز عامل 30 درصد مرگ و میرها در سالمندان می‌باشند. افزایش ریسک عفونت در این دوران احتمالاً ناشی از تغییرات فیزیولوژیکی بوده که حاصل فرایند پیری است. این مطالعه با هدف بررسی عفونت‌های منجر به بستری در دو گروه سالمند و غیر سالمند در یک بیمارستان سطح سه در جنوب غرب ایران انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی داده‌های موجود بیمارستانی انجام شد. کلیه بیمارانی که در نیمه دوم سال 1390 در بخش عفونی بیمارستان رازی اهواز بستری شده بودند در دو گروه سنی سالمند (بزرگ‌تر و مساوی 60 سال) و غیر سالمند (کم‌تر از 60 سال) مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص نهایی توسط متخصص عفونی بر اساس علایم بالینی و پاراکلینیک ثبت می‌شد. سایر متغیرها مانند جنس و وضعیت نهایی بیماران به صورت ترخیص بعد از پاسخ به درمان، ترخیص با رضایت شخص، انتقال یا فوت نیز ثبت گردید. اطلاعات به‌دست آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS 17 و آزمون‌ آماری Chi-square تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: در محدوده زمانی مورد بررسی 111 نفر (7/32 درصد) در گروه سالمند و 228 نفر (3/67 درصد) در گروه غیر سالمند وارد مطالعه شدند. در گروه سالمند 2/62 درصد مرد و در گروه غیر سالمند 3/69 درصد مرد بودند (219/0=p). ریسک عفونت در بالای 60 سال نسبت به زیر 60 سال برای عفونت بافت نرم و استخوان 3/1، مننژیت 3/0، سل 8/0، تب با منشا ناشناخته 7/0، هپاتیت 4/0، سپسیس 6/9، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی 1/2 و عفونت دستگاه ادراری تناسلی 9/0 بود. درصد فوت در گروه سالمندان (7 درصد) بیش‌تر از افراد غیر سالمند (3 درصد) بود (042/0=p). استنتاج: نتایج مطالعه نشان داد که ریسک عفونت‌هایی از قبیل سپسیس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و عفونت بافت نرم و استخوان در سالمندان بالاتر از افراد زیر 60 سال بوده و می‌بایست توجه بیش‌تری به روش‌های مراقبت از این گونه بیماری‌ها در سالمندان مد نظر قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: عفونت، سالمندان، بستری
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: علوم آزمايشگاهي