دوره 22، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1391 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alaee E, Sirati M, Fouladinejad M. Assessment of the incidence of sensorineural hearing loss among infants admitted to neonatal intensive care unit in health centers of Golestan University of Medical Sciences, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (2) :37-44
علائی احسان، سیرتی محسن، فولادی‌نژاد مهناز. بررسی بروز کم‌شنوایی حسی- عصبی نوزادان بستری شده در بخش‌های نوزادان و مراقبت‌های ویژه نوزدان مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (2) :37-44

سابقه و هدف: نقص شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌های بدو تولد می‌باشد و اثرات زیان‌باری بر رشد گفتار، زبان و شناخت دارد. در این مطالعه، به بررسی میزان بروز کم‌شنوایی حسی- عصبی و شناسایی برخی عوامل خطر دخیل در بروز این بیماری در نوزادان بستری در مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان طی سال 91-1390 پرداخته شد. مواد و روش‌ها: مطالعه تحلیلی حاضر از نوع کوهورت (هم‌گروهی) آینده‌نگر بود و در آن 870 نوزاد با روش نمونه‌گیری غیر تصادفی از میان نوزادان بستری شده در بخش‌های نوزادان و مراقبت‌های ویژه نوزادان (Neonatal intensive care unit یا NICU) طی سال‌های 91-1390 انتخاب شدند. پس از تکمیل چک لیست مشخصات فردی و بالینی، نوزادان با استفاده از دستگاه پاسخ شنوایی ساقه مغز اتوماتیک (Automated auditory brainstem response یا AABR) تحت شنوایی‌سنجی قرار گرفتند و در طی مدت بستری پیگیری شدند و دوباره هنگام ترخیص تحت AABR قرار گرفتند. در صورت مختل بودن پاسخ شنوایی ساقه مغز توسط دستگاه پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR)، کم‌شنوایی تأیید می‌شد. یافته‌ها: میانگین سنی نوزادان در زمان بستری، 86/4 ± 75/3 روز و 2/56 درصد آن‌ها مؤنث بودند. بروز کاهش شنوایی حسی- عصبی در نوزادان تحت بررسی 4/3 درصد محاسبه شد. بین ابتلا به کم‌شنوایی و متغیرهایی مانند وزن هنگام تولد، نمره Apgar دقیقه 1 و 5، سطح سرمی بیلی‌روبین، ونتیلاسیون مکانیکی و مدت دریافت آن اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت (05/0 > P)، اما بین کم‌شنوایی و متغیرهایی همچون متوسط سن نوزاد، جنسیت، نوع زایمان، سن مادر و تعداد دفعات تعویض خون اختلاف آماری معنی‌داری مشاهده نشد (05/0 < P). استنتاج: بروز کم‌شنوایی حسی- عصبی در نوزادان بستری در این مطالعه تا حدود زیادی با نتایج سایر مطالعات انجام شده در ایران و سایر کشورها مشابهت دارد. کنترل مناسب عوامل خطر مادر در دوران بارداری و پیشگیری به موقع از علل ناهنجاری‌ها و دیسترس جنینی، می‌تواند نقش بسزایی در کاهش بروز نقص شنوایی نوزادان داشته باشد.
متن کامل [PDF 191 kb]   (1906 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: نوزادان