دوره 23، شماره 107 - ( آذر 1392 )                   جلد 23 شماره 107 صفحات 12-18 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akha O, Makhlough A, Khoddad T, Kharazm P. Evaluation of Microalbuminuria and its Related Risk Factors in Patients with Type II Diabetes Referred to Endocrinology Clinics in Sari, 2003-2009. J Mazandaran Univ Med Sci. 2013; 23 (107) :12-18
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2995-fa.html
اخی عذرا، مخلوق عطیه، خداد طلایه، خوارزم پویان. بررسی میکرو آلبومینوری و عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران دیابتی نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1392; 23 (107) :12-18

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2995-fa.html


چکیده:   (5480 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت شیرین که ناشی از اختلال در ترشح انسولین می‌باشد، سبب عوارض کوتاه مدت و دراز مدت زیادی می‌شود. نفروپاتی دیابتی و نارسایی کلیوی از جمله این عوارض می‌باشد. میکروآلبومینوری به عنوان یک نشانگر اختلال عملکرد کلیه در پیش‌بینی سیر بیماری و تعیین نوع درمان دارای اهمیت زیادی می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میکروآلبومینوری و نفروپاتی دیابتی و عوامل خطر مرتبط با آن، در بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مراکز فوق تخصصی غدد شهرستان ساری بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از داده‌های پرونده 914 بیمار دچار دیابت نوع دو که طی سال‌های 82 تا 88 به درمانگاه‌های فوق تخصصی غدد مراجعه کردند، استفاده شد. نمونه ادرار صبح‌گاهی برای تعیین میزان دفع آلبومین، قند خون ناشتا، 4 بعد از ظهر و قند 2 ساعت بعد از غذا و HbA1c در تمامی بیماران اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: از 914 نفر، 879 نفر وارد مطالعه شدند که شیوع میکروآلبومینوری در آن‌ها 45 درصد بود. بین متغیرهای شاخص توده بدنی (02/0= p) و مصرف متفورمین (033/0= p). با میکرو آلومینوری ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت به‌طوری‌که اندکس توده بدن، در گروه میکروآلومینوری بالاتر و مصرف متفورمین، درگروه میکروآلبومینوری کم‌تر بود. استنتاج: میکروآلبومینوری یک مشکل اساسی در بیماران ما می‌باشد و با توجه به یافته‌های مطالعه، توجه به کاهش وزن در این بیماران ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 260 kb]   (1236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb