چکیده: (14046 مشاهده)
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده و مفیدی هستند که در صورت مصرف در انسان یا حیوان و با اثر بر فلور میکروبی بدن باعث بروز اثرات مفیدی بر سلامتی میزبان میشوند. امروزه پروبیوتیکها به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی و سرطانی شناخته شدهاند. خاصیت ضد کارسینوژنیک پروبیوتیکها با خنثیسازی مسمومیت موادی که باعث آسیبهای ژنی میگردند، صورت میگیرد. هدف از مطالعه حاضر، مرور نظاممندی بر مطالعات گذشته در بررسی اثرات مثبت پروبیوتیکها بر سلامتی و ارتباط آنها با سرطان بود. مقالات مرتبط با موضوع در پایگاههای Springer، Science Direct و Google Scholar به زبان انگلیسی جستجو و کارآزماییهای بالینی و مقالات مروری سیستماتیک که اثرات پروبیوتیکها را در پیشگیری و درمان سرطان بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند. از نظر شاخصهای مورد ارزیابی، نوع پروبیوتیک مورد استفاده، نوع میزبان و شرایط آزمایش تفاوتهایی در مقالات مشاهده شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که باکتریها و مخمرهای پروبیوتیک میتوانند سمیت حاصل از سرطانزاها را از بین ببرند و باعث القای مرگ سلولهای سرطانی در شرایط آزمایشگاهی شوند. همچنین مصرف پروبیوتیکها سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل سرطانزا میگردد. با وجود شواهد قابل قبول در مورد خواص ضد سرطانی آنها، مطالعات در مورد انسان محدود است؛ بنابراین به برنامهریزیهایی برای مطالعات بالینی دقیق در مورد انسان نیاز میباشد تا بتوان از اطلاعات به دست آمده جهت درمان استفاده نمود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ايمونولوژي