دوره 10، شماره 29 - ( دى 1379 )                   جلد 10 شماره 29 صفحات 35-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebian A, Kohnavard Âslee M, Tabasi S. Evaluation of brain CT scan in children with chronic and recurrent headache in kashan in the year 1996 . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 10 (29) :30-35
طالبیان احمد، کوهنورداصلی ماندانا، طبسی سیدعبدالرضا. بررسی یافته های سی تی اسکن مغز در کودکان مبتلا به سردرد مزمن و راجعه در شهر کاشان در سال 1375. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1379; 10 (29) :30-35

چکیده:   (19206 مشاهده)
سابقه و هدف: نظر به این که سردرد یکی از مشکلات شایع در کودکان و نوجوانان بوده ولی در درصد کمی از موارد ناشی از یک ضایعه تهدید کننده داخل مغزی است و با توجه به این که در درصد بالایی از این کودکان سی تی اسکن مغز با صرف هزینه بالایی انجام می شود، در این مطالعه یافته های موجود در سی تی اسکن در کودکان با سردرد مزمن و راجعه مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: این تحقیق بر روی 300 کودک بین 5-15 سال با سردرد مزمن و مکرر، مراجعه کننده به درمانگاه های اعصاب ، اطفال و مطب محققین در سال 1375 در شهر کاشان صورت گرفت. از تمامی کودکان بعد از گرفتن شرح حال دقیق و انجام معاینه فیزیکی و عصبی، سی تی اسکن مغز به عمل آمد. اطلاعات مربوطه در پرسشنامه های مخصوص درج شده، سپس این اطلاعات استخراج و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج: از بیماران موردمطالعه 3/53 درصد دختر و 7/46 درصد پسر و میانگین سنی آنها 10.3±2.85 بود. شایع ترین نوع سردرد در آنها میگرن با فراوانی 45.3 درصد بود. سی تی اسکن مغز در 294 نفر (98 درصد) از بیماران طبیعی بود و تنها در 6 مورد (2 درصد) یافته های غیرطبیعی وجود داشت. همه بیماران با معاینه عصبی غیرطبیعی، سی تی اسکن غیر طبیعی داشتند(Sensitivity=%100) و درهمه بیماران با معاینه عصبی طبیعی، سی تی اسکن هم طبیعی بود (Sensitivity=%100) یعنی توافق یافته های فیزیکی و سی تی اسکن 100 درصد بود.
استنتاج: انجام سی تی اسکن مغز در تمامی کودکان با سردرد مزمن و راجعه لازم نیست و تنها در موارد دارای یافته مثبت در معاینه فیزیکی یا عصبی، انجام این روش تشخیصی توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: سردرد، میگرن، سی تی اسکن
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |