دوره 23، شماره 109 - ( بهمن 1392 )                   جلد 23 شماره 109 صفحات 275-271 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davoudi A, Najafi N, Davoodi L, Ahangarkani F, Asghari H, Javdani Yekta S. Knowledge of People Attending Health Centers in Mazandaran Province on Cholera. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (109) :271-275
داودی بدابی علی رضا، نجفی نرگس، داودی لطف اله، آهنگرکانی فاطمه، اصغری حسن، جاودانی یکتا سارا. ارزیابی سطح آگاهی مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی استان مازندران درباره بیماری وبا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (109) :271-275

سابقه و هدف: همه ساله در کشور ما گزارش هایی از بیماری وبا گزارش می‌شود.آگاهی بخشی از جمعیت عمومی در مورد وبا در راس فعالیت‌های پیشگیرانه از این بیماری است. با توجه به توریستی بودن استان مازندران، هدف از این مطالعه ارزیابی سطح آگاهی جمعیت عمومی استان مازندران درباره بیماری وبا است مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از میان جمعیت عمومی ساکن در استان مازندران که جهت دریافت خدمات بهداشتی درمانی در اردیبهشت 1392 به مراکز روستایی یا شهری مراجعه نمودند، 425 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند که به پرسشنامه‌ای حاوی 10 سوال در مورد جنبه‌های مختلف بیماری وبا در حضور مطالعه‌گر پاسخ دادند. سپس اطلاعات توسط نرم افزار SPSS16 با استفاده از آمار توصیفی و آزمون Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: 222 (2/52 درصد) نفر زن و 203 (8/47 درصد) نفر مرد بودند. میانگین سنی جمعیت مورد بررسی 5/11±34 سال بود. سطح آگاهی افراد به ترتیب 5/27 درصد ضعیف (3≥نمره)، 2/33 درصد متوسط (نمره 4و5)، 8/34 درصد خوب (نمره 6 و 7) و 5/4 درصد خیلی خوب (نمره≥8) بود. اختلاف معنی‌داری بین نمره‌های کسب شده در دو جنس وجود نداشت ولی در گروه‌های دو سر طیف مورد مطالعه (کم‌تر از 20 و بالاتر از 60 سال) به‌وضوح وضعیت ضعیف‌تری از لحاظ سطح آگاهی مردم وجود دارد. استنتاج: سطح آگاهی جمعیت در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و اجرای برنامه‌های آموزشی خصوصاً برای گروه‌های هدف با میزان آگاهی پایین باید مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني