Bozorgi F, Laali A, Mohammadi kia A. Prevalence and factors associated with burnout in emergency medical workers in Mazandaran University of Medical Sciences. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (112) :2-7
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3306-fa.html
بزرگی فرزاد، لعلی ابوالقاسم، محمدی کیا احمد. بررسی میزان فرسودگی شغلی و عوامل مرتبط با آن در کارکنان فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (112) :2-7
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3306-fa.html
چکیده: (11262 مشاهده)
سابقه و هدف: فرسودگی شغلی از عوامل مؤثر در کاهش کارایی، از دست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمانی و روانی کارکنان فوریتهای پزشکی است. با توجه به اهمیت نقش فوریتهای پزشکی در سیستم بهداشتی- درمانی، این مطالعه با هدف میزان فرسودگی شغلی در کارکنان فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی- مقطعی بود. 155 نفر از کارکنان فوریتهای پزشکی به روش نمونهگیری تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. ابزار جمعآوری دادهها، پرسشنامه استاندارد فرسودگی شغلی Maslach و پرسشنامه محقق ساخته عوامل مرتبط با فرسودگی شغلی (عوامل فردی، مدیریتی، ارتباطی و اقتصادی) بود. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری و نرمافزار SPSS نسخه 19 و در سطح معنیداری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: کارکنان فوریتهای پزشکی استان در بعد مسخ شخصیت، فرسودگی شدید و در ابعاد خستگی هیجانی و کاهش موفقیت فردی، فرسودگی متوسطی داشتند. از لحاظ عوامل مرتبط با فرسودگی به ترتیب عوامل اقتصادی بیشترین و عوامل فردی کمترین نقش را داشت. از نظر آماری بین میزان خستگی هیجانی با عوامل فردی و عوامل اقتصادی رابطه معنیداری مشاهده شد (001/0 > P). همچنین بین مسخ شخصیت با میزان تحصیلات و عوامل فردی و مدیریتی رابطه معنیداری وجود داشت (001/0 > P).
استنتاج: با توجه به نتایج این پژوهش و اهمیت حرفه فوریتهای پزشکی، رفع موانع و مشکلات ایفای نقش کارکنان فوریتهای پزشکی حایز اهمیت میباشد و لازم است مسؤولان با پیگیریها و ارایه راهکارهای لازم در جهت مناسبسازی شرایط اقتصادی، محیطی، مدیریتی و پرسنلی این قشر، آنان را یاری دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
طب اورژانس