دوره 12، شماره 36 - ( مهر 1381 )                   جلد 12 شماره 36 صفحات 45-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nesar hosseini V. Assessment of the association between myocardial infarction and cancer . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (36) :41-45
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-331-fa.html
نثارحسینی ویدا. بررسی رابطه انفارکتوس میوکارد با بروز سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (36) :41-45

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-331-fa.html


چکیده:   (13229 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان ها و انفارکتوس میوگارد دو علت عمده مرگ و میر بشر به شمار می روند. از سویی آنژیوژنر پدیده ای است که نقشی اساسی در پاتوژنر هر دوی آنها دارد و از سوی دیگر برخی عوامل خطرزای مشترک بین بروز سرطان و انفارکتوس میوکارد یافت می شود. بدین دلیل به نظر می رسد که بتوان به دنبال رابطه ای بین بروز انفارکتوس و سرطان بود. مطالعاتی که در گذشته در این زمینه صورت گرفته است بسیار محدود می باشد. بر این اساس یک مطالعه مورد-شاهدی طی سال های 77 الی 78 در ساری انجام گردید.
مواد و روش ها: از بین مراجعین بیمارستان امام خمینی و فاطمه زهرا (س) ساری تعداد 50 بیمار که سابقه سرطان در آنها براساس پاتولوژی به اثبات رسیده بود و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند (گروه مورد). پنجاه مراجعه کننده دیگر که مبتلا به سرطان نبوده و از نظر سن و جنس و سابقه بروز سرطان یا انفارکتوس میوکارد در بستگان درجه یک با گروه مورد مطابقت داشتند، تحت عنوان گروه شاهد انتخاب گردیدند. اطلاعات مورد نظر شامل سابقه اثبات شده انفارکتوس میوکارد و نسز وجود عوامل خطرزای عمده انفارکتوس میوکارد (شامل هیپرتانسیون، هیپرلیپیدمی و دیابت ملیتوس) در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت اطلاعات توسط آزمون آماری Chi-square تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: از میان 50 بیمار گروه مورد، 8 نفر سابقه اثبات شده انفارکتوس میوکارد را دشاتند، در حالی که این میزان در گروه مورد برابر با 4 نفر بود که این اختلاف معنی دار نبود. پس از تفکیک جنس، سابقه انفارکتوس میوکارد در 6 نفر از زنان گروه مورد و 1 نفر از زنان گروه شاهد به اثبات رسید که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05). در جنس مذکر از نظر سابقه انفارکتوس میوکارد، بین دو گروه تفاوت معنی داری یافت نشد و از نظر وجود عوامل خطرزای انفارکتوس میوکارد نیز بین دو گروه چه با تفکیک جنس و چه بدون آن اختلاف معنی داری به دست نیامد.
استنتاج: با بررسی نتایج حاصل از این مطالعه رابطه معنی داری بین بروز انفارکتوس میوکارد و سرطان در زنان یافت شد. بر این اساس علاوه بر نیاز به مطالعات بیشتر و گسترده تر روی رابطه بین انفارکتوس میوکارد و سرطان، لازم است که این رابطه در زنان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 106 kb]   (1828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb