دوره 23، شماره 110 - ( اسفند 1392 )                   جلد 23 شماره 110 صفحات 137-144 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari F, Moeini M, Solgi R, Hosseini M. Survey of aflatoxins in non-alcoholic beers sold in Lorestan Province, Iran, by high-performance liquid chromatography. J Mazandaran Univ Med Sci. 2014; 23 (110) :137-144
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3393-fa.html
نظری فیروزه، معینی مجتبی، سلگی رضا، حسینی میرجمال. تعیین میزان آلودگی به آفلاتوکسین در ماءالشعیرهای توزیع شده در استان لرستان با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1392; 23 (110) :137-144

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3393-fa.html


چکیده:   (3614 مشاهده)
سابقه و هدف: آفلاتوکسین‌ها یکی از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها می‌باشند که دارای اثرات جهش‌زایی، سرطان‌زایی و ناقص‌الخلقه‌زایی هستند. این سموم در انواع مختلف مواد غذایی از جمله غلات و فراورده‌های آن یافت می‌شوند. ماءالشعیر فراورده‌ای است که از عصاره مالت تولید می‌شود. چناچه جو استفاده شده به آفلاتوکسین آلوده باشد، عصاره مالت تولید می‌شود و در نهایت، ماءالشعیر به دست آمده به آفلاتوکسین آلوده خواهد بود. از آن جایی که مصرف ماءالشعیر در جامعه رو به افزایش است و با توجه به مستعد بودن این فراورده به آلودگی سموم قارچی، در این تحقیق به ارزیابی میزان آفلاتوکسین‌ها در ماءالشعیر پرداخته شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 100 نمونه ماءالشعیر از شهرهای مختلف استان لرستان در 6 ماهه اول سال 1392 جمع‌آوری شد و مقادیر آفلاتوکسین‌های 1B، 2B، 1G و 2G در نمونه‌ها اندازه‌گیری گردید. جهت خالص‌سازی سموم از ستون‌های ایمونوافینیتی و برای شناسایی و تعیین مقدار از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی و دتکتور فلورسانس استفاده گردید. یافته‌ها: در بازه‌ی زمانی جمع‌آوری نمونه‌های ماءالشعیر، هیچ یک از نمونه‌ها به آفلاتوکسین آلوده نبودند. استنتاج: از آن جایی که آفلاتوکسین‌ها در هیچ یک از نمونه‌های مورد بررسی یافت نشدند، به نظر می‌رسد مصرف این نمونه‌ها مشکلی برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نمی‌کند. این مطالعه، اولین مطالعه‌ای است که در ایران به منظور تعیین میزان آفلاتوکسین در ماءالشعیر انجام شده است.
متن کامل [PDF 287 kb]   (1381 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb