Nazari F, Moeini M, Solgi R, Hosseini M. Survey of aflatoxins in non-alcoholic beers sold in Lorestan Province, Iran, by high-performance liquid chromatography. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (110) :137-144
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3393-fa.html
نظری فیروزه، معینی مجتبی، سلگی رضا، حسینی میرجمال. تعیین میزان آلودگی به آفلاتوکسین در ماءالشعیرهای توزیع شده در استان لرستان با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (110) :137-144
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3393-fa.html
چکیده: (8061 مشاهده)
سابقه و هدف: آفلاتوکسینها یکی از مهمترین مایکوتوکسینها میباشند که دارای اثرات جهشزایی، سرطانزایی و ناقصالخلقهزایی هستند. این سموم در انواع مختلف مواد غذایی از جمله غلات و فراوردههای آن یافت میشوند. ماءالشعیر فراوردهای است که از عصاره مالت تولید میشود. چناچه جو استفاده شده به آفلاتوکسین آلوده باشد، عصاره مالت تولید میشود و در نهایت، ماءالشعیر به دست آمده به آفلاتوکسین آلوده خواهد بود. از آن جایی که مصرف ماءالشعیر در جامعه رو به افزایش است و با توجه به مستعد بودن این فراورده به آلودگی سموم قارچی، در این تحقیق به ارزیابی میزان آفلاتوکسینها در ماءالشعیر پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، 100 نمونه ماءالشعیر از شهرهای مختلف استان لرستان در 6 ماهه اول سال 1392 جمعآوری شد و مقادیر آفلاتوکسینهای 1B، 2B، 1G و 2G در نمونهها اندازهگیری گردید. جهت خالصسازی سموم از ستونهای ایمونوافینیتی و برای شناسایی و تعیین مقدار از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی و دتکتور فلورسانس استفاده گردید.
یافتهها: در بازهی زمانی جمعآوری نمونههای ماءالشعیر، هیچ یک از نمونهها به آفلاتوکسین آلوده نبودند.
استنتاج: از آن جایی که آفلاتوکسینها در هیچ یک از نمونههای مورد بررسی یافت نشدند، به نظر میرسد مصرف این نمونهها مشکلی برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نمیکند. این مطالعه، اولین مطالعهای است که در ایران به منظور تعیین میزان آفلاتوکسین در ماءالشعیر انجام شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
تغذيه