Spahbodi F, Hosseini S, Makhloogh A, Sadeghie O, Taghipoor M. The suicide ideations rate and its risk factors among patients under hemodialysis . J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (110) :110-116
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3398-fa.html
اسپهبدی فاطمه، حسینی سید حمزه، مخلوق عطیه، صدیقی امید، تقیپور مهلا. تعیین فراوانی شیوع افکار خودکشی و عوامل مؤثر بر آن در بیماران تحت همودیالیز . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (110) :110-116
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3398-fa.html
چکیده: (8358 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی فراوانی خودکشی در بین بیماران تحت همودیالیز و تعیین عوامل روانی، بالینی و دموگرافیک مرتبط با آنها بود تا در جهت شناسایی این عوامل و جلوگیری از عوارض بعدی گامی برداشته شود.
مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه بیماران مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستانهای امام خمینی و فاطمه زهرا شهرستان ساری در سال 1390 بود که به روش نمونهگیری مبتنی بر دسترس انتخاب شدند. تعداد نمونه برای این مطالعه 180 نفر در نظر گرفته شد. ابزارهای جمعآوری دادهها شامل پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ یا General health questionnaire) و پرسشنامه مقیاس انگارهپردازی خودکشی (Scale for suicide ideation یا SSI) بود.
یافتهها: از 180 بیمار شرکت کننده در مطالعه، 24 نفر از بیماران (3/13 درصد) در پرسشنامه GHQ افکار خودکشی مثبت داشتند که از میان آنها 17 نفر (8/70 درصد) مؤنث و 7 نفر (16/29 درصد) مذکر بودند. از نظر سلامت روانی، 3/27 درصد مشکوک به مشکل روانپزشکی بودند. بین وجود افکار خودکشی پرخطر، کمخطر و عدم وجود افکار خودکشی در پرسشنامه SSI با جنسیت، سن، سطح تحصیلات افراد، شغل آنها و مدت زمان دیالیز ارتباط معنیداری مشاهده شد.
استنتاج: در این مطالعه شیوع افکار خودکشی در میان بیماران مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی و بیمارستان فاطمه زهرا 5/10 درصد گزارش گردید. با تأمل در این آمارها این نتیجه به دست میآید که مشکلات مربوط به مسایل روانپزشکی در بیماران تحت دیالیز میتواند به شدت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
نفرولوژی