دوره 11، شماره 31 - ( تير 1380 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saffar M, Âjami A, Pourfatemi F. An Immunological Study in the Pregnant women infected with Rubella virus in mazandaran province in 1999-2000 . J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (31) :1-8
صفار محمدجعفر، عجمی ابوالقاسم، پورفاطمی فاطمه. بررسی وضعیت ایمنی سرخجه زنان در سن بارداری استان مازندران در سال های 78-79. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (31) :1-8

سابقه و هدف: سرخجه یک بیماری ویروسی است که اغلب در کودکان و نوجوانان عارض می‌گردد. ابتلا به سرخجه در دوران حاملگی در مادری که نسبت به بیماری حساس می‌باشد، می تواند عوارض وخیمی در جنین به صورت مرگ و سقط جنین تا ناهنجارهای شدید مادرزادی (به نام سندرم سرخجه مادرزادی(CRS= ایجاد کند. یکبار ابتلا به بیماری سبب تولید مصونیت خواهد گشت و سنجش میزان ایمونوگلوبین از گروه IgG به عنوان شاخصی در تعیین افراد مصون به بیماری به کار می رود. از آنجا که در ایران واکسن سرخجه رایج نیست، لذا بر آن شدیم تا وضعیت ایمنی نسبت به سرخجه را در زنان در سن باروری در سطح استان مازندران بررسی کنیم.
مواد و روش ها: گروه مورد مطالعه ما را 1420 نفر از دختران آماده ازدواج که جهت آزمایشات قبل از ازدواج به مراکز بهداشتی مراجعه کرده‌اند تشکیل می دهند. این پژوهش یک مطالعه مقطعی (Cross sectional) می باشد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است بدین صورت که از هشت شهر استان که تصادفی انتخاب شدند از هر شهر براساس نسبت جمعیتی سال 1377 تعدادی نمونه در نظر گرفته و سپس تیترآنتی بادی سرخجه (IgG) با روش الیزا اندازه‌گیری شد و موارد به صورت مثبت (وجود آنتی بادی- مقاوم) و منفی (عدم وجود آنتی بادی- حساس)‌گزارش شدند.
نتایج
: از کل 1420 نمونه مورد بررسی تعداد 109 نفر (7/7 درصد) بر اساس مناطق مختلف نسبت به سرخجه حساس بوده و 1311 نفر (3/92 درصد) نسبت به بیماری مصونیت داشتند. نسبت افراد حساس 6.2 درصد، 25/10 درصد، 9/4 درصد، 55/5 درصد، 6/5 درصد، 1/5 درصد، و 9/8 درصد به ترتیب در شهرهای قائم شهر، بابل، آمل، ساری، نوشهر، بهشهر، رامسر، و نور بوده است.
استنتاج: با توجه به حساس بودن حدود 8 درصد از زنان در سن باروری استان به سرخجه و خطر کسب عفونت فوق در دوران بارداری و متعاقب آن به دلیل آندمیک بودن بیماری در منطقه و مشکل تشخیص بالینی بیماری، توصیه می شود که تمام دختران قبل از رسیدن به سن باروری خصوصا در دوران کودکی بر علیه بیماری فوق به طور فعال واکسینه شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |