دوره 22، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1391 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 114-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Entezari Najafabadi M, Karimpour Malekshah A, Esmailnejad Moghaddam A, Ghasemi Hamidabadi H, Heidari M. Effect of Embryonic Fibroblast Cells Conditioned Medium on in Vitro Maturation of Immature Mouse Oocytes. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :107-114
انتظاری نجف آبادی مائده، کریمپور ملکشاه عباسعلی، اسماعیل نژادمقدم امیر، قاسمی حمیدآبادی هاتف، حیدری محمود. تأثیر محیط کشت القاء شده با سلول های فیبروبلاست بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :107-114

سابقه و هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر محیط کشت القاء شده سلول فیبروبلاست بر از سرگیری میوز و بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ موش، میزان لقاح و تکوین جنین های حاصل از آن بود. 7 واحد / 46-48 ساعت پس از تزریق 5 (GV) مواد و روش ها: تخمک های نابالغ برهنه در مرحله وزیکول ژرمینال 6 هفته ب ه دست آمدند . سلول های فیبروبلاست از - در سن 8 NMRI از تخمدان های موش ماده نژاد PMSG بین المللی کشت داده شده FBS حاوی ده درصد DMEM جنین های موش باردار 13 روزه به دست آمد. این سلول ها در محیط کشت و پس از ایجاد پوشش سلولی تک لایه، محیط رویی آن جمع آوری و به عنوان محیط کشت القاء شده مورد استفاده قرار 50 و 100 درصد ،30 ، با غلظت های مختلف صفر، 10 MEM-α گرفت. تخمک های نابالغ به طور تصادفی در محیط کشت با اسپرم لقاح یافته و T 14 ساعت تخمک های بلوغ یافته در محیط 6 - محیط القاء شده کشت داده شدند. پس از گذشت 16 بررسی شد. ANOVA مراحل تکوین جنین تا مرحله بلاستوسیست بررسی گردید. نتایج حاصل با آزمون یافته ها: هیچ اختلاف معنی داری در میزان بلوغ تخمک های نابالغ در بین گروه های مختلف محیط کشت القاء شده و گروه کنترل مشاهده نشد. میزان لقاح و کلیواژ در غلظت های 30 درصد و 50 درصد محیط القاء شده افزایش معنی داری را .(p<0/ نسبت به گروه کنترل نشان داد ( 05 استنتاج: یافته های این مطالعه نشان داد که محیط القاء شده توسط سلول های فیبروبلاست باعث افزایش لق اح آزمایشگاهی و تکوین جنینی شده، در حالی که تأثیری بر بهبود بلوغ تخمک های نابالغ ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيولوژي