دوره 22، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1391 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 272-267 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi M, soltani A R, Javadian Y, Khalkhali M, Tabatabaie S M. The effect of two different Training methods on isometric strength of the head and neck extensor muscles. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :267-272
محمدی معصومه، سلطانی اصغر رضا، جوادیان یحیی، خلخالی مینو، طباطبایی سید مهدی. اثر دو روش تمرینی مختلف بر قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور سروگردن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :267-272

سابقه و هدف : تقویت عضلات اکستانسور ستون فقرات گردنی به عنوان یکی از راه های پیش گیری و درمان درد گردن توصیه شده است . هدف از این مطالعه بررسی ت أثیر دو روش تمرینی مختلف بر قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور سروگردن در افراد سالم است. 25 سال به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات تقویتی - مواد و روش ها: در این مطالعه 28 خانم سالم 20 اکستانسوری سرو گردن ( 14 نفر) و ابداکتوری شانه ( 14 نفر) قرار گرفتند . هر دو گروه به مدت 10 هفته و هفته ای سه روز به انجام تمرینات پرداختند . قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور سروگردن در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله با استفاده از دستگاه سنجش قدرت ایزومتریک انداز هگیری شد. یافته ها: قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسورهای سر و گردن در هر دو گروه افزایش معنی داری را نشان داد مقایسه بین دو گروه نشان داد اگرچه تمرینات اکستانسوری سروگردن تأثیر بیش تری روی قدرت ایزومتریک .(p<0 /001) .(p=0/ عضلات داشت اما تفاوت معنی داری از این نظر بین دو برنامه تمرینی مشاهده نشد ( 088 استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که تمرینات تقویتی ابداکتوری شانه همانند تمرینات تقویتی اکستانسوری سر وگردن می تواند در افزایش قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور م ؤثر باشد . بنابراین در مواردی که افراد به علت درد یا سایر محدودیت ها قادر به اجرای تمرینات معمول سر وگردن نباشند ، این برنامه تمرینی م ی تواند ب ه عنوان یک برنامه پیشنهادی برای تقویت عضلات اکستانسور سر وگردن مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 130 kb]   (2033 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی