چکیده: (8345 مشاهده)
سابقه و هدف: فلوئور یکی از عناصر مهم در ترکیب دندان ها و استخوان ها به شمار می رود. این عنصر می تواند از راه
های مختلف وارد بدن گردد ولی عمده ترین راه جذب آن از طریق آب آشامیدنی است . مطالعه حاضر با هدف بررسی
میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی مناطق روستایی استان مازندران انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی گذشته نگر می باشد که در سال 1390 بر روی آب شرب مناطق روستای ی
15 شهر استان مازندران انجام گرفت. در طی 4 فصل جمعاً 642 نمونه بررسی شد. در هر فصل به طور متوسط از 160 منبع یا
مخزن زمینی یا هوایی نمونه برداری شد که حداکثر تعداد نمونه فصلی، 183 نمونه و حداقل ، 144 نمونه بوده اس ت. کلیه
نمونه ها به آزمایشگاه های مختلف تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب انتقال یافت و مطابق روش ذکر شده در مرجع
استاندارد، آنالیز شد.
5 درصد در حد استاندارد بوده است . / 94 درصد کم تر از حد استاندارد و 77 / یافته ها: از مجموع 642 نمونه آب، 23
میانگین میزان فلوئور در بین مناطق روستایی استان، اختلاف معنی داری داشتند. بالاترین میزان میانگین فلوئور در منابع آب
0 میلی گرم در لیتر مشاهده / 0 و کم ترین آن در فصل تابستان به میزان 06 / شرب مناطق روستایی در فصل بهار به میزان 61
0/31 بود. mg/l گردید. میانگین میزان فلوئور آب شرب در مناطق روستایی استان
استنتاج: میزان فلوئور در اکثر منابع آب مناطق روستایی استان مازندران ک متر از میزان حداقل توصیه شده است که
ضرورت دارد تلاش جدی جهت حل این مشکل به عمل آید.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ميکروبيولوژي