دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 265-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathi R, Rezazadeh Valojerdi M, Salehnia M, Ebrahimi B, SalmanYazdi R. Ovarian Tissue Transplantation: Advantages, Disadvantages and Upcoming Challenges (A Review Article). J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :253-265
فتحی روح الله، رضازاده ولوجردی مجتبی، مژده صالح نیا مژده، ابراهیمی بیتا، سلمان یزدی رضا. پیوند بافت تخمدان: مزایا، معایب و مشکلات پیش رو (یک مقاله مروری). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :253-265

موفقیت در درمان سرطان با به کارگیری روش‌هایی چون شیمی درمانی، رادیوتراپی و پیوند مغز استخوان به ویژه پس از دهه 90، افزایش چشم‌گیری یافته است. با این وجود شیوع سرطان در سطح جهانی هم چنان بر قربانیان خود می‌افزاید. بر اساس گزارش "مؤسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان ایران"، در سال 1386 تعداد موارد سرطانی ثبت شده در کشور 62040 نفر بوده است که از این میان تعداد قابل توجهی یعنی 19/44 درصد آن در جمعیت زنان جامعه بروز یافته است. در اکثر موارد، روش‌های تهاجمی درمان منجر به آسیب گنادها و ناباروری می‌شوند. انجماد و پیوند بافت تخمدان به عنوان تنها راه ممکن حفظ سلول‌های جنسی و توانایی باروری برای دختران نابالغ و خانم‌هایی که در اثر شیمی درمانی، رادیوتراپی، ناهنجاری‌های ژنتیکی و یا بیماری‌های خاص دیگر مبتلا به ناباروری می‌شوند توصیه می‌گردد. هدف اصلی انجماد تخمدان، برگرداندن بافت به بدن به منظور برقراری مجدد باروری و چرخه هورمونی می‌باشد. اگر چه تاریخچه پیوند بافت تخمدان به اوایل قرن بیستم بر می گردد، اما بیش از صد سال زمان برد تا محققین توانستند تولد نوزاد زنده انسانی را به دنبال انجماد و پیوند بافت تخمدان در بیمار سرطانی گزارش کنند. با وجود این موفقیت و مطالعات دیگر، هنوز سؤالات بسیاری در زمینه انجماد و پیوند بافت تخمدان باقی مانده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی