دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 149-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SobhanArdakani S, Mehrabi Z, Ehteshami M. Effect of Aquaculture Farms Wastewater on Physicochemical Parameters of Kabkian River, 2011-12. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :140-149
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3802-fa.html
سبحان اردکانی سهیل، محرابی زینب، احتشامی مجید. ارزیابی تاثیر پساب کارگاه های تکثیر و پرورش ماهی بر کیفیت فیزیکوشیمیایی آب رودخانه کبکیان در سال 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :140-149

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3802-fa.html


چکیده:   (7538 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه صنعت آبزی پروری از عوامل آلاینده رودخانه‌ها محسوب می شوند. لذا در این پژوهش به ارزیابی تأثیر پساب این صنعت بر پارامترهای کیفی آب رودخانه کبکیان اقدام گردید. مواد و روش ها: نمونه برداری طی سه فصل سال 1390 از 12 ایستگاه منتخب انجام شد. پارامترهای DO، pH، TDS، EC و دما در محل و پارامترهای نیترات، نیتریت، فسفات، آمونیوم، BOD5 و COD نیز در آزمایشگاه مورد سنجش قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج پردازش آماری نشان داد که بین میانگین غلظت پارامترهای نیتریت و COD در ایستگاه‌ها اختلاف معنی‌دار وجود دارد (05/0p<). همچنین کمینه و بیشینه میانگین غلظت نیتریت به ترتیب با 001/0±004/0 و 01/0±049/0 میلی‌گرم در لیتر مربوط به ایستگاه‌های A و C و ایستگاه H و کمینه و بیشینه میانگین غلظت COD به ترتیب با 20/1±00/8 و 33/5±67/27 میلی‌گرم در لیتر مربوط به ایستگاه‌های B و J بود. نتایج مقایسه میانگین غلظت پارامترهای کیفی آب بین ماه‌های مختلف نمونه‌برداری نیز بیانگر وجود اختلافی معنی‌دار بین میانگین غلظت همه پارامترهای مورد ارزیابی بود (05/0p<). استنتاج: مقایسه میانگین غلظت پیراسنجه‌های مورد ارزیابی با حد استاندارد تعیین شده برای منابع آب سطحی و مصارف کشاورزی در نمونه‌های ایستگاه پایین دست بیانگر آن بود که رودخانه کبکیان در حال حاضر توان خودپالایی آلاینده‌ها را دارد، ولی با افزایش تعداد کارگاه‌های تکثیر و پرورش ماهی و هم‌چنین عدم نظارت بر منابع آلاینده ورودی، در آینده‌ای نزدیک با معضلات جدی به ویژه بروز پدیده تغذیه گرایی مواجه خواهد شد.
متن کامل [PDF 207 kb]   (2878 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb