دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 71-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi F, Moradpour F, Roozbeh F. Comparing the Levels of Vitamin D in HIV Infected Patients and Non-infected Individuals. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (113) :66-71
یوسفی فرید، مرادپور فاطمه، روزبه فاطمه. بررسی سطح سرمی ویتامین D در بیماران آلوده به ویروس نقص ایمنی انسانی در مقایسه با افراد غیر مبتلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (113) :66-71

D در تنظیم سیستم ایمنی م ی باشد. سطوح پایین ویتامین D سابقه و هدف : مطالعات مطرح کننده نقش مهم ویتامین در D در ارتباط با پیشرفت سریع تر به سمت مرحله سوم بیماری ایدز است . این مطالعه با هدف تعیین سطح سرمی ویتامین در جنوب غرب ایران و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شده است. HIV بیماران مبتلا به آنها با دو بار آزمایش الیزا و بعد از آن با آزمایش وسترن HIV مواد و رو ش ها: در این مطالعه مقطعی 35 بیمار که بلات اثبات شده بود و 35 فرد سالم که از نظر سن، جنس،تغذیه و شغل مشابه با گروه بیماران بودند انتخاب شدند . سطح بر اساس سن، D آن ها با روش الیزا اندازه گیری و مقایسه شدند . در گروه بیماران سطح سرمی ویتامین D سرمی ویتامین بررسی شد. CD4 ،BMI ، جنس در مقایسه با افراد کنترل به طور معنی داری پایین تر بود . HIV در بیماران مبتلا به D یافته ها: سطح سرمی ویتامین و مصرف داروهای ضد رترو ویروسی ارتباطی نداشت. CD4،BMI، با سن،جنس HIV در بیماران مبتلا به D سطح ویتامین در D در مقایسه با افراد سالم تجویز مکمل های ویتامین HIV در افراد مبتلا به D استنتاج: با توجه به ک مبود ویتامین و بررسی تاثیر این ویتامین در این D این بیماران عاقلانه است که این موضوع نیازمند انجام مطالعاتی با تجویز ویتامین بیماران می باشد.
واژه‌های کلیدی: HIV، ویتامین D، سیستم ایمنی
متن کامل [PDF 192 kb]   (2042 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی