تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر - مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دوره 24، شماره 113 - ( خرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 113 صفحات 209-214 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasrollahzadeh Saravi H, Unesipour H, Pourang N. Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (16PAHs) Residue and Potency Equivalency Factor in Edible tissue of Cyprinus Carpio from Caspian Sea. J Mazandaran Univ Med Sci. 2014; 24 (113) :209-214
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3812-fa.html
نصراله زاده ساروی حسن، یونسی پور حوریه، پورنگ نیما. تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1393; 24 (113) :209-214

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3812-fa.html


چکیده:   (11353 مشاهده)
سابقه و هدف: هیدروکربورهای نفتی از جمله ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای است که به دلیل به سمیت بالا یکی از منابع آلوده کننده دریای خزر محسوب می شود. افزایش غلظت این هیدروکربن ها در محیط زیست، علا وه بر اثرات منفی بر زندگی آبزیان، بر سلامتی انسان نیز اثرات سوء دارد. این مطالعه به بررسی غلظت ترکیبات نفتی 1 در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر در سال 1389 می پردازد. polycyclic Aromatic Hydrocarbon مواد و روش ها: 28 نمونه ماهی کپور در پره های صیادی و به وسیله ترال طی فصول زمستان و بهار تهیه شد. نمونه ها پس از آماده سازی به روش استاندارد و بوسیله دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری گردید. 16 شناسایی شد. نتایج نشان داد PAHs 4 و 5 حلقه ای ، یافته ها: در 82 درصد نمونه از ماهیان ( 23 نمونه) ترکیبات 3 2 میکروگرم بر /21 ± 0/ 16 دربافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر برابر با 42 PAHs که میانگین و خطای معیار غلظت گرم وزن خشک بوده است. در بافت خوراکی Chrysene و Benzo(a)pyrene ، Fluoranthene Pyrene استنتاج: فراوانی ترکیباتی هم چون دارای بالاترین Benzo(a)pyrene 43 و 36 درصد بود و هم چنین ترکیب ،61 ، ماهی کپور دریای خزر به ترتیب 75 شاخص معادل سمیت در میان هشت ترکیب سرطان زا بوده است. بنابراین مصرف این گونه ماهی ها توسط انسان می تواند با ریسک همراه باشد.
متن کامل [PDF 195 kb]   (772 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb