دوره 14، شماره 44 - ( مهر 1383 )                   جلد 14 شماره 44 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ârdestani S, Tavassoli N, Gharegozloo B, Hassan Z. The effect of levamisole in inhibition of Leishmania major in BALB/c mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (44) :37-45
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-393-fa.html
اردستانی سیمین، توسلی ناصر، قره گزلو بهناز، محمدحسن زهیر. اثر لوامیزول بر مهار لیشمانیا ماژور در موش BALB/c. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (44) :37-45

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-393-fa.html


چکیده:   (13570 مشاهده)
سابقه و هدف: عفونت انگل لیشمانیا ماژور می تواند در موشBALB/c ، احشایی شود و در صورت عدم درمان دارویی، حیوان آلوده را از بین ببرد. این انگل باعث آلودگی درشت خواران تک هسته ای (ماکروفاژ) می شود که مسوولیت بلع وحذف انگل را بر عهده دارند. از آن جا که این بیماری باعث سرکوب پاسخ های ایمنی می شود و معلوم شده است که لوامیزول یک داروی تقویت کننده ایمنی است، تصمیم گرفته شد اثر لوامیزول در فرآیند بیماری لیشمانیوز احشایی ناشی از لیشمانیا ماژور در موش BALB/c بررسی شود.
مواد و روش ها: لوامیزول در مقادیر 1 و 5/2 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش، به صورت درون صفاقی، 4 ساعت قبل و دو هفته پس از چالش با انگل عفونت زا به حیوان تزریق شد. سپس رشد زخم پوستی، پاسخ حساسیت شدید تاخیری و فعالیت بلع درشت خواران مورد بررسی قرارگرفت.
یافته ها: قطر زخم و میزان مرگ و میر در گروه هایی که دارو درمانی شده بودند، به طور معنی داری کاهش نشان داد. مطالعه بلع درشت خواران تک هسته ای نیز نشان داد که لوامیزول قادر است فرآیند بلع انگل را افزایش دهد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان می دهد لوامیزول روند بیماری لیشمانیوز احشایی را در موش حساس BALB/c کنترل می نماید.
متن کامل [PDF 190 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb