دوره 24، شماره 114 - ( تیر 1393 )                   جلد 24 شماره 114 صفحات 113-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanbakhsh A, Leili M, Rezazadeh Azari M, Masoudinejad M, Majlesi M. Chloroform Concentration in Drinking Water of Tehran, 2009. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (114) :102-113
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3932-fa.html
یزدانبخش احمد رضا، لیلی مصطفی، رضازاده آذری منصور، مسعودی نژاد محمد رضا، مجلسی منیره. بررسی غلظت کلروفرم در آب شرب تهران در سال 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (114) :102-113

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3932-fa.html


چکیده:   (8370 مشاهده)
سابقه و هدف: کلروفرم از محصولات جانبی گندزدایی است که بر اثر واکنش بین کلر باقی‏مانده در آب با ترکیبات آلی به عنوان پیش‌ساز آن‏ها تشکیل می‌شود. وجود این محصولات جانبی گندزدایی در آب شرب می‌تواند خطرات بهداشت عمومی از جمله پتانسیل سرطان‏زایی داشته باشد. لذا در این مطالعه غلظت کلروفرم به عنوان شاخص محصولات جانبی گندزدایی با کلر در داخل آب شرب تهران بررسی شد. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که در آن نمونه‌های مورد نظر از آب خروجی تصفیه‌خانه‌ها و نقاط مشخصی از شبکه‌ توزیع آب در فصول مختلف سال در تهران در سال 1388 برداشت شده و با استفاده از روش‌های استاندارد از نظر وجود ترکیبات کلروفرم مورد آنالیز قرار گرفت. هم‏چنین پارامترهای دما، pH و غلظت کلر باقیمانده به عنوان مهمترین فاکتورهای در ارتباط با غلظت‌های کلروفرم اندازه‌گیری شدند. یافته ها: میانگین کل غلظت کلروفرم در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها و شبکه‌توزیع به‌ترتیب برابر 2/11 و 5/36 میکروگرم در لیتر اندازه‌گیری شد که در شبکه توزیع تقریباً 3/3 برابر بیشتر از مقادیر مربوط به آب خروجی از تصفیه‌خانه‌هاست. استنتاج: بررسی غلظت‌های کلروفرم در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها و شبکه توزیع با مقادیر دما، pH و کلر باقی‏مانده نشان‌دهنده‌وجود ارتباط مستقیم بین آن‏ها می‌باشد که این ارتباط در شبکه توزیع معنی‌دار بوده در حالی که در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها این ارتباط معنی‌دار نبود. هم‏چنین مقادیر اندازه‌گیری شده‌ی غلظت‌های کلروفرم پائین‌تر از حدود مجاز قرار داشت.
متن کامل [PDF 402 kb]   (3090 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb