دوره 24، شماره 115 - ( مرداد 1393 )                   جلد 24 شماره 115 صفحات 127-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokrzadeh M, Yazdani Charati J, Pourhossein M, Amadeh juybary N. Epidemiological Study of Mortality Rate From opioid Abuse in Referential Bodies to Mazandaran Department of Forensic Medicine. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (115) :122-127
شکرزاده محمد، یزدانی چراتی جمشید، پورحسین مسعود، آماده جویباری نرگس. بررسی اپیدمیولوژی مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در اجساد ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (115) :122-127

سابقه و هدف: سوءاستفاده ازمواد مخدر از مشکلات بزرگ پزشکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع محسوب می شود. اپیدمی جهانی استفاده از مواد مخدر و بار ناشی از آن در همه کشورها به خصوص در کشورهای در حال توسعه رو به تزاید می باشد و از جمله علل عمده مرگ زودرس محسوب می شود. مدیریت جامع اختلالات سوء مصرف مواد از ضروریات مربوط به مطالعات اپیدمیولوژیکی است . از این رو نظارت اپیدمیولوژیکی مواد مخدر از اجزای اصلی و بسیار مهم استراتژی ملی مواد مخدر به حساب می آید. مواد و رو ش ها: در یک مطالعه داده های معمولی تمامی پرونده های مورفین، تریاک و سایر روانگردا ن های مثبت از اداره کل پزشکی قانونی ا ستان مازندران از سال 86 تا 91 جمع آوری گردید و خصوصیات دموگرافیکی و اپیدمیولوژیکی شد و سپس تجزیه و تحلیل Excel از آن استخراج گردید . متغیرهای مورد نظر از اسناد ثبت شده استخراج، و وارد نرم افزار و آزمون مربع کای و دو جمله ای انجام شد. SPSS داده ها با نرم افزار آماری 39 درصد) مسمومیت با مواد / یافته ها: در این مطالعه تعداد 272 پرونده مورد ارزیابی قرار گرفت که بیشترین آن ها ( 4 39 سا ل بود . از نظر تحصیلات /46±14/ مخدر داشتند . بیشتر افراد مورد بررسی مرد و متاهل بودند . میانگین سنی آن ها 27 زیر دیپلم و دیپلم بیشترین نرخ مرگ و میر را داراست . بیشترین میزان مرگ و میر در دارندگان شغل آزاد بود . بیشتر افراد 42 درصد) ماده مخدر استفاده می کردند . 69 درصد از موارد مرگ و میر شهری و 31 / فوت شده از روش تزریقی ( 2 درصد روستایی بودند. استنتاج: با توجه به یافته های این مطالعه می توان چنین نتیجه گرفت که مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در بین مردان جوان متاهل شیوع بیشتری را داراست . از این رو باید سیاستی اتخاذ شود تا از دسترسی و مصرف مواد توسط این گروه جلوگیری و سیاست پیشگیرانه را اتخاذ کرد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: سم شناسی