دوره 28، شماره 161 - ( خرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 161 صفحات 114-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vafaeinezhad Z, Kazemi Z, Mirmoeini M, Piroti H, Sadeghian E, Mohammad Ali-Vajari M, et al . Trends in Cervical Cancer Incidence in Iran According to National Cancer Registry . , J Mazandaran Univ Med Sci. 2018; 28 (161) :108-114
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4369-fa.html
وفایی نژاد زهرا، کاظمی زهره، میرمعینی مسعود، پیروتی هدایت الله، صادقیان احسان، محمدعلی- وجری محمد، و همکاران.. بررسی روند تغییرات بروز سرطان دهانه رحم در ایران: مطالعه مبتنی بر داده های کشوری سرطان. , مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (161) :108-114

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4369-fa.html


چکیده:   (9602 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان دهانه رحم سومین علت مرگ ناشی از سرطان، در زنان می‌باشد. با توجه به اهمیت و فقدان مطالعات انجام شده در این زمینه و نیز مشخص نبودن روند این سرطان در کشور، این مطالعه با هدف بررسی بروز و روند تغییرات سرطان دهانه رحم در کشور ایران انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی که با استفاده از تحلیل مجدد داده‌های موجود انجام گرفت، از داده‌های نظام ثبت سرطان در ایران طی سال‌های 1382 تا 1388 استفاده گردید. میزان‌های بروز مستقیم گزارش شده، براساس جمعیت سازمان بهداشت جهانی (WHO) استاندارد سازی شد و روند بروز این بیماری در کشور با استفاده از نرم افزار STATA ترسیم گردید.
یافته‌ها: بررسی آمار ثبت سرطان در سال‌های 1382 تا 1388، میزان بروز سرطان دهانه رحم در کشور در سال‌های 1382 تا سال 1387 روند صعودی و در سال 1388- 1387 روند نزولی به خود گرفت. در این مدت 4273 مورد سرطان دهانه رحم در کل کشور ثبت گردید، که این تعداد از 394 مورد در سال 1382 به 907 مورد در سال 1388 رسیده است، که نشان‌دهنده‌ی رشد سه برابری موارد کشف و گزارش شده، می‌باشد.
استنتاج: بر اساس نتایج مطالعه، بروز سرطان دهانه رحم در ایران به خصوص در مناطق مرکزی کشور در حال افزایش می‌باشد. از این رو تشخیص زودرس به وسیله غربالگری و آموزش بهداشت به منظور پیشگیری اولیه به ویژه در افراد در معرض خطر توصیه می‌شود.
 
 
متن کامل [PDF 241 kb]   (5382 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb