دوره 24، شماره 117 - ( مهر 1393 )                   جلد 24 شماره 117 صفحات 91-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghavi M, Fakhar M, Ziaei Hezarjaribi H, Daryani A, Sarvi S. Trichomoniasis: A Neglected Parasitic Disease among Women Attending Teaching Hospitals in Sari. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (117) :84-91
تقوی محبوبه، فخار مهدی، ضیائی هزار جریبی هاجر، دریانی احمد، سروی شهاب الدین. تریکومونیازیس : بیماری انگلی فراموش شده در مراجعین به درمانگاه های زنان بیمارستان های آموزشی شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (117) :84-91

سابقه و هدف: تریکومونیازیس یک عفونت تک یاخته‌ای مجاری ادراری- تناسلی تحتانی با شیوع متغیر در جمعیت‌های متفاوت می‌باشد که فاقد علائم ویا علائم آن مشابه با سایر واژینیت‌ها است بنابراین به عنوان بیماری انگلی فراموش شده در مراجعین به درمانگاه‌های زنان بیمارستان‌های آموزشی شهرستان ساری مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش که یک مطالعه توصیفی است، در مجموع 1900 نمونه بین سال‌های 1385 تا 1392 مورد بررسی قرار گرفت. دو روش نمونه‌گیری بیماریابی فعال به تعداد 400 مورد (نمونه‌گیری از بیماران مشکوک) و بیماریابی غیرفعال به تعداد 1500 مورد (بررسی گذشته نگراسلایدهای پاپ اسمیر) انجام شد. پس از تهیه چک لیستی از اطلاعات دموگرافیک بیماران، گسترش مرطوب، کشت و اسمیرهای پاپ اسمیر مورد بررسی میکروسکوبی قرار گرفتند. ضمناً به منظور تایید مولکولی نمونه‌های مثبت از روش nested PCR استفاده شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از تست مجذور مربع کای انجام شد. یافته‌ها: از مجموع 1900 مورد اعم از گسترش مرطوب، کشت و پاپ اسمیر، 1/1 درصد (21 مورد) مبتلا به عفونت تریکوموناس واژینالیس بوده‌اند. ضمناً باند 1100 جفت باز مربوط به ژن اکتین تریکوموناس واژینالیس برای تمام نمونه‌های مثبت مشاهده گردید. همچنین از بین نمونه های مثبت مورد بررسی، 7/64 درصد به عفونت‌های همزمان قارچی و باکتریایی نیز مبتلا بوده‌اند. بیش‌ترین شیوع عفونت در گروه سنی 35 تا 44 سال مشاهده شد. استنتاج: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که شیوع تریکوموناس واژینالیس در افراد تحت بررسی جامعه نرمال به‌طور نسبی پایین بود. همچنین، این بیماری در گروه سنی 35 تا 44 سال به عنوان بیماری فراموش شده مطرح می‌باشد لذا توجه و انجام مطالعات تکمیلی به روی این گروه توصیه می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: انگل شناسي