شکرزاده محمد، آماده جویباری نرگس. بررسی میزان سرب، کادمیوم و کروم در قارچ های تکمه ای خوراکی عرضه شده در سطح شهر ساری در سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (117) :165-172
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4441-fa.html
چکیده: (7395 مشاهده)
سابقه و هدف: قارچها حاوی مقادیر اندکی کالری و مقادیر قابل توجهی از پروتئینهای گیاهی، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید و فیبر هستند و غذایی با ارزش محسوب میشوند. در قارچها ممکن است آلودگی به انواع فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم و کرومو ... وجود داشته باشد که به نوع و فیزیولوژی انواع قارچ و اکوسیستم آنها بستگی دارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان سرب، کروم و کادمیوم در قارچهای تکمهای خوراکی شاخص توزیع شده در سطح عرضه شهر ساری است.
مواد و روشها: تحقیق حاضر به روش آزمایشگاهی و بر روی 108 نمونه قارچ شاخص تجاری با بیشترین عرضه در سطح شهر ساری که به صورت کدهای 1 تا 6 شماره گذاری شده در دو قسمت ساقه و کلاهک قارچ انجام شد. در نهایت عناصر سرب، کروم و کادمیوم با بهرهگیری از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی مورد بررسی و تعیین قرار گرفت.
یافتهها: سطح غلظت سرب و کادمیوم در تمامی نمونهها کمتر از حد مجاز تعیین شده در استاندارد فوقالذکر میباشد ولی سطح غلظت کروم در تمامی نمونهها بیشتر از استاندارد کدکس « 20/0 میلیگرم بر کیلوگرم» بوده است. همچنین PTWI به دست آمده نیز نشان داد فقط مقدار کروم در کلاهک برابر با حد استاندارد میباشد و سایر نمونهها کمتر از حد استاندارد است.
استنتاج: این میزان بالای کروم در قارچ میتواند ناشی از مقدار بالای کروم در مواد مورد نیاز برای پرورش قارچ (کمپوست) و یا آلودگی آب باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
داروسازی