Pirsaheb M, Naderi S, Lorestani B, Khosrawi T, Sharafi K. Efficiency of Reverse Osmosis System in the Removal of Lead, Cadmium, Chromium and Zinc in Feed Water of Dialysis Instruments in Kermanshah Hospitals . J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :151-157
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4516-fa.html
پیرصاحب مقداد، نادری شهرام، لرستانی بهاره، خسروی طوبی، شرفی کیومرث. بررسی کارایی سیستم اسمز معکوس در حذف سرب، کادمیوم، کروم و روی از آب ورودی به دستگاه های دیالیز بیمارستان های استان کرمانشاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :151-157
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4516-fa.html
چکیده: (8557 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: کیفیت شیمیایی آب ورودی به دستگاه دیالیز بیماران همودیالیزی به ویژه از نظر فلزات سنگین از اهمیت بالایی برخوردار است. دراین مطالعه غلظت فلزات سنگین(سرب،کروم،کادمیوم و روی) آب ورودی دستگاه دیالیز بیمارستانهای استان کرمانشاه در سال 1393 سنجش شد و با استانداردهای Extractable Petroleum Hydrocarbon و Association for the advancement of medical instrumentation (AAMI) مقایسه شد.
مواد و روشها: در این مطالعه 42 نمونه از آب خام ورودی به سیستم اسمز معکوس و 42 نمونه از آب خروجی از سیستم اسمزمعکوس (آب ورودی به دستگاه دیالیز) از بیمارستانهای استان کرمانشاه برداشت شد. نمونههای برداشت شده از نظر غلظت فلزات سرب، کروم، کادمیوم و روی با استفاده از دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت شده القایی طبق روشهای استاندارد آزمایشهای آب و فاضلاب مورد سنجش قرار گرفت. در نهایت میانگین نتایج حاصله با استفاده از آزمون آماری تیتست با استانداردهای AAMI و EPH مقایسه شد.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصله، میانگین غلظت فلزات سرب، کادمیوم، کروم و روی در آب خروجی از سیستم اسمز معکوس به ترتیب 32/14±81/18، 53/0±719/0، 46/2±25/84 و ppb 4/19±39/43 بود. راندمان سیستمهای اسمز معکوس قبل از دستگاه دیالیز، در حذف فلزات روی و کروم به ترتیب 5/61 درصد و 1/2 درصد بوده ولی در حذف فلزات سرب و کادمیوم مؤثر نبوده است.
استنتاج: میانگین غلظت فلزات سرب و کروم در آب خروجی از سیستم اسمز معکوس در تمامی بیمارستانهای مورد بررسی استان کرمانشاه از استاندردهای مجاز اعلام شده با اختلاف معنیداری بیشتر و میانگین غلظت کادمیوم و روی با اختلاف معنی داری کمتر است و سیستم اسمز معکوس قبل از دستگاه دیالیز تنها توانسته است میزان روی را در حد متوسط و کروم را در حد پایینی کاهش دهد و در حذف بقیه فلزات تأثیر چندانی نداشته است. در نتیجه برای بهبود این وضعیت، باید نسبت به شست و شو و تمیز نمودن ادواری غشای سیستمهای اسمز معکوس و یا تعویض آن اقدام نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بیوشیمی