دوره 24، شماره 118 - ( آبان 1393 )                   جلد 24 شماره 118 صفحات 236-235 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behnam Shafi H, Nasimi F, Boskabadi H, Ketabi D. Noise Pollution in Neonatal Intensive Care Units in Qhaem Hospital. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :235-236
بهنام وشانی حمیدرضا، نسیمی فاطمه، بسکابادی حسن، کتابی دامون. بررسی میزان آلودگی صوتی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :235-236

سردبیر محترم مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران: Neonatal Intensive-Care Unit (NICU) سروصدا در به وسیله فن انکوباتورها، دستگاه ونتیلاتور، گریه بچه ها، سروصدای پرسنل، تلفن ها و آلارم مرتب دستگاه ها ایجاد می شود که می تواند درحدود 80 تا 90 دسی بل حتی درون انکوباتور تولید سروصدا نماید ( 1). آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که متوسط شدت صوت در بخش در طول روز حدود 45 دسی بل و در شب حدود 35 دسی بل باشد( 2). در صورتی که سطح سروصدا بیش تر از سطوح توصیه شده باشد، ممکن است اثرات نامطلوبی از جمله کاهش میزان اشباع خون شریانی، افزایش تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس، فشارخون و فشار داخل جمجمه 4). نارس بودن سیستم خود تنظیمی عروق مغز ، داشته باشد( 3 در نوزاد، به طور غیرمستقیم باعث کاهش خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز و بروز بی قراری، گری ه و تغییرات .( رفتاری می شود( 5 این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان آموزشی قائم (عج) شهر مشهد برای ارزیابی سطح سروصدا و منابع تولید سرو صدا انجام شد. در مطالعه حاضر سطح سروصدا در 24 ساعت به صورت تصادفی از ساعات 7 ص بح تا 11 شب در دو روز عادی و تعطیل (شنبه و جمعه) و در سه نوبت صبح، عصر و شب با استفاده از و ICU در بخ شهای TES دستگاه صداسنج مدل 1358 به روش ایستگاه بندی شبکه ای منظم در POST ICU 100 ایستگاه اندازه گیری شد. نتایج مطالعه نشان داد که متوسط تراز فشار صوت در روز عادی (شنبه) در زمان های صبح، ICU در بخش 61/ 65 و 70 /90 ،66/ عصر و شب به ترتیب برابر با 35 ،65/ دسی بل و در روز تعطیل (جمعه) به ترتیب برابر با 30 در روز POST ICU 59 دسی بل و در بخش / 63/90 و 94 عادی (شنبه) در زمان های صبح، عصر و شب به ترتیب 58 دسی بل و در روز تعطیل / 64 و 73 /25 ،65/ برابر با 15 55 دسی بل / 62 و 40 /60 ،63/ (جمعه) به ترتیب برابر با 25 اندازه گیری شد. بیش ترین متوسط تراز فشار صوت 66 دسی بل) و / در صبح شنبه ( 35 ICU مربوط به بخش در شب POST ICU کم ترین مقدار مربوط به بخش 55 دسی بل ) بود . نتیجه آزمون تی زوجی / جمعه ( 40 نشان داد که متوسط تراز فشار صوت بین روزهای جمعه تفاوت معنی داری POST ICU و ICU و شنبه در بخش همچنین آزمون .(p=0/ و 53 p=0/ وجود ندارد ( 32 اندازه های تکراری نشان داد که متوسط تراز فشار صوت بین زمان های اندازه گیری (صبح، عصر و شب) در بخش تفاوت معنی داری وجود دارد POST ICU و ICU بیش ترین سطح سروصدا در شیفت صبح .(p<0/05) بوده است؛ که منطبق با اوج کاری پرستاران، حضور دانشجویان پزشکی، پرستاری و مادران می باشد. به ICU همچنین بیش ترین سطح سروصدا در بخش علت وجود ونتیلاتورها، پمپ انفوزیون و مانیتورها و در به علت حضور مادران بود. POST ICU بخش براساس یافته های این مطالعه، سطح سروصدا در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج) بالاتر از حد استاندارد می باشد. صدای آلارم مانیتورها، ونتیلاتورها و سروصدای پزشکان و پرستاران از اجزای مهم سروصد ا هستند. علاوه بر این، پرستاران NICU در بخش می توانند با اجرای سیاست های جدید سطح سروصدا را کاهش دهند. نتایج این مطالعه می تواند یرای ایجاد یک پروتکل کاهش سطح سروصدا مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: بررسی میزان آلودگی
موضوع مقاله: نوزادان