دوره 24، شماره 118 - ( آبان 1393 )                   جلد 24 شماره 118 صفحات 89-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajimorad L, Rahmani Z. The Association between Serum Ferritin and Iron Parameters with Preeclampsia. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :81-89
حاجی مرادی لیلا، رحمانی زهرا. بررسی ارتباط پارامترهای آهن و فریتین با پره اکلامپسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :81-89

سابقه و هدف: اختلالات افزایش فشار خون در حاملگی شایع هستند و مسئول بسیاری از موارد مرگ مادران باردار می‌باشند. وجود فشار خون بالا و پروتئینوری و یا ادم در حاملگی بعد از هفته 20 حاملگی را پره اکلامپسی می‌گویند که با افزایش مورتالیتی مادر و جنین همراه است. در برخی از مطالعات اختلالات پارامترهای آهن و ابنرمالیتی‌های هماتولوژیک در پره اکلامپسی گزارش شده است. هم چنین سطوح افزایش یافته فریتین سرم که بازتاب اولیه از وضعیت آهن بدن است در پره اکلامپسی در مقایسه با بارداری طبیعی گزارش شده است. مطالعاتی نیز نتایج متناقضی را گزارش کرده اند. مواد و روش‌ها: ما در این مطالعه مورد- شاهدی، آهن سرم و پارامترهای آن و اندکس های هماتولوژیک مانند هموگلوبین و هماتوکریت را در بیماران مبتلا به پره اکلامپسی در مقایسه با بارداری های نرمال، بر روی مادران باردار مراجعه کننده به واحد مراقبت های بارداری و بخش زایمان بیمارستان امام خمینی (ره) شهر ساری بررسی کردیم. یافته‌ها: سطح سرمی آهن در بیماران پره اکلامپتیک به طور معنی‌داری بالاتر از بارداری نرمال بوده است (001/0p<). سطح فریتین سرم نیز به طور معنی‌داری در بیماران پره اکلامپتیک بالاتر بوده است (001/0< p). مقدار TIBC نیز در بیماران پره اکلامپتیک به طور معنی‌داری پایین تر از بارداری نرمال بوده است (001/0< p). تعداد گلبول قرمز، درصد هماتوکرین و غلظت هموگلوبین در دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. استنتاج: با توجه به یافته‌های این مطالعه و مطالعات مشابه قبلی به نظر می‌رسد که سطح پروفایل آهن شامل سطح آهن سرم، سطح فریتین سرم و میزان اشباع ترانسفرین در بیماران پره اکلامپسی بالاتر از افراد نرمال است.
واژه‌های کلیدی: آهن سرم، فریتین سرم، پره اکلامپسی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی