Riahi A, Siamian H, Zareh A, Alizadeh Navaei R, Haghshenas M R. Quantitative Evaluation of Scientific Productions in Iran in Immunology and Microbiology Indexed in Scopus Database (2000-2012). J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :205-213
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4638-fa.html
ریاحی عارف، صیامیان حسن، زارع امین، علیزاده نوایی رضا، حق شناس محمدرضا. ارزیابی کمی تولیدات علمی پژوهشگران ایران در حوزههای ایمنیشناسی و میکروبشناسی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس (2012-2000). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :205-213
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4638-fa.html
چکیده: (7303 مشاهده)
سابقه و هدف: تولیدات علمی به عنوان شاخص بسیار مهمی از فعالیتهای نظام علمی کشورها، امروزه در کانون توجه سیاستگذاران و تصمیمگیران در عرصههای ملی و بینالمللی قرار گرفته است. بسیاری از تصمیمگیریها در حوزههای تحقیق و توسعه، در دنیای امروز، بر مبنای تولیدات علمی کشورها صورت میگیرد. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی میزان تولیدات علمی و نیز همکاریهای علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه میکروبشناسی و ایمنیشناسی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و در طی سالهای 2012-2000 است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، پیمایشی- توصیفی و با رویکرد علمسنجی صورت گرفته است. ایران (وابستگی سازمانی)، ایمنیشناسی و میکروبشناسی( حوزه موضوعی) و2012-2000 (سال) در سه مرحله در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس جست وجو شدهاند و مدارک و مقالات علمی پژوهشگران حوزه های فوق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند. اطلاعات به دست آمده از پژوهش توسط نرم افزار Excel و برای ترسیم نقشهها از نرمافزار NodeXL استفاده شده است.
یافتهها: سهم تولیدات علمی، پژوهشگران ایمنیشناسی و میکروبشناسی ایران، 7/2 درصد از کل تولیدات علمی ایران طی سالهای 2012-2000 بوده است. دانشگاههای علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه تهران به عنوان پرکارترین مراکز و موسسات تولید کننده مدارک علمی شناخته شدهاند. بخش قابل توجهی از این مدارک به زبان انگلیسی بوده و "افراد هسته" و "مجلات هسته" در حوزههای میکروبشناسی و ایمنیشناسی شناسایی شدهاند.
استنتاج: با عنایت به سهم تولیدات علمی، پژوهشگران ایمنیشناسی و میکروبشناسی ایران، نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد این حوزه موضوعی و نیز مشارکت و فعالیت بسیار بالای پژوهشگران حوزههای موضوعی مورد بررسی است. علاوه بر این، تعاملات و ارتباطات علمی با پژوهشگران سایر کشورها، تاثیرات زیادی در رشد و توانمند سازی پژوهشگران کشورمان خواهد داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
روانشناسی