دوره 24، شماره 118 - ( آبان 1393 )                   جلد 24 شماره 118 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amraei S, Eslami G, Taherpour A, Goudarzi H, Hashemi A. Detection of FOX, MOX, and ACT Genes in ESBL-producing Klebsiella pneumoniae Strains. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :11-20
امرائی شکوه، اسلامی گیتا، طاهرپور آرزو، گودرزی حسین، هاشمی علی. تشخیص مولکولی ژن های FOX, MOX, ACT در سویه های کلبسیلا پنومونیه تولید کننده بتالاکتاماز با طیف وسیع . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :11-20

سابقه و هدف: افزایش ظهور مقاومت چند دارویی در بین ایزوله‌های بیمارستانی کلبسیلاپنومونیه، گزینه‌های درمانی را برای درمان عفونت‌های ایجاد شده به وسیله این باکتری محدود کرده است که در این میان بتالاکتامازها به عنوان یکی از مکانیسم‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها در این باکتری محسوب می‌شوند. لذا هدف از این مطالعه، تشخیص فنوتیپی بتالاکتامازهای با طیف وسیع ESBLs)، (Amp-C و شناسایی ژن‌های پلاسمیدی FOX, MOX, ACT در میان ایزوله‌های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان‌های شهر تهران در سال‌های 93–۹۱ می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۲۰ایزوله کلبسیلاپنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان‌های امام حسین(ع)، طالقانی و کودکان مفید شهر تهران انجام شده است. تست‌های حساسیت ضد میکروبی با استفاده از روش‌های دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن براث بر اساس رهنمودهای CLSI انجام گردید و تشخیص فنوتیپی آنزیم‌های Amp-C و ESBL با استفاده از کیت شرکت Mast مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی ژن‌های پلاسمیدی FOX, MOX, ACT با استفاده از روش‌های PCR و Sequencingانجام گردید. یافته‌ها: از 120ایزوله کلبسیلا پنومونیه (20 درصد) 24 حاوی آنزیم Amp-C و (56.8 درصد)68 از ایزوله‌ها حاوی بتالاکتاماز با طیف وسیع(ESBL) بودند. در این مطالعه کلیستین و تیجیسیکلین بهترین اثر را داشتند. در بین ایزوله‌ها (۱۳ درصد) ۱۶ دارای ژن ACT، (38.33 درصد) 46 دارای ژن FOX و (35.83)43 دارای ژن MOX بودند. استنتاج: شیوع آنزیم‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک در این مطالعه موجب نگرانی است، از این رو برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزوله‌های مقاوم می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوشیمی