چکیده: (7075 مشاهده)
ترکیبی سمی است و توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان - سازمان جهانی M سابقه و هدف: آفلاتوکسین 1
قرار داده شده است بنابراین پایش آن در شیر از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این پژوهش، IIB بهداشت در کلاس
در شیرهای مدارس، خام و پاستوریزه تولید شده در شهرستان شاهرود بوده است. M تعیین غلظت آفلاتوکسین 1
مواد و رو شها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، نمونه های شیر خام ( 130 نمونه) از 4 مرکز جمع آوری و 14 محل
تولید، نمونه های شیر پاستوریزه ( 28 نمونه) از 3 شرکت تولیدی و نمون ههای شیر مدارس ( 13 نمونه) از 3 شرکت شهرستان
(دو برند)، در دو فصل تابستان و زمستان (برای شیر مدارس در پائیز و زمستان) جمع آوری شد. نمونه ها پس از خالص سازی در
با دتکتور فلورسنس مورد High-performance liquid chromatography (HPLC) ستون ایمنوافینیتی با استفاده از روش
آزمایش قرار گرفته اند.
در تابستان، زمستان و در مجموع در شیر خام به ترتیب برابر با M یافته ها: میانگین و انحراف معیار غلظت آفلاتوکسین 1
37/0 ± 8/ 16 و 4 /8 ± 13/0 ،52/1 ± 36/ 73 ، در شیر پاستوریزه به ترتیب برابر با 6 /8 ± 114/ 24/8 و 6 ± 36/5 ،110/3 ± 37/5
29 نانوگرم در کیلوگرم بود . کم ترین مقدار /5 ± 16/ 32 و 9 /5 ± 17/ 1 ،28/1 ±14/ و در شیر مدارس به ترتیب برابر با 8
در شیرخام (در حد غیرقابل تشخیص) در فصل زمستان و بی شترین مقدار آن ( 743 نانوگرم در کیلوگرم ) در M آفلاتوکسین 1
28 درصد از / 3 و 6 / 40 درصد از نمونه های شیرخام؛ 6 / 15 و 0 / تابستان بود. بر اساس استاندارد ایران و اتحادیه اروپا به ترتیب 4
بیش تر از حد مجاز داشته اند. M 15 درصد از شیر مدارس، غلظت آفلاتوکسین 1 / نمونه های شیر پاستوریزه و صفر و 4
در دو فصل (در تابستان بی ش تر از زمستان ) M استنتاج: با توجه به تفاوت معنی دار میانگین غلظت آفلاتوکسین 1
بنابراین مقایسه خوراک دام در دو فصل و کنترل بیش تر آن در تابستان از نظر نوع، فرآوری و نحوه نگهداری توصیه
می گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست