دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 29-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Namroodi S. Serological Survey of Leishmania Infantum in Jackals in Golestan Province, Iran (2011-2013). J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (120) :25-29
نمرودی سمیه. بررسی سرولوژیک لیشمانیا اینفانتوم در شغال های استان گلستان، ایران (2-1390). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (120) :25-29

سابقه و هدف: بیماری لیشمانیوز احشایی، نوعی بیماری کشنده و زئونوتیک است که توسط تک یاخته لیشمانیا اینفانتوم در سگ سانان و انسان رخ می دهد. مخازن اصلی بیماری سگ سانان اهلی و وحشی بوده و گزارش های اخیر بیانگر روند رو به رشد بیماری در نواحی غیراندمیک کشور، چون استان گلستان، است. با توجه به تعداد بالای شغا لها و همچنین حضور آنها در نواحی روستایی، این مطالعه با هدف بررسی نقش شغال ها (به عنوان نماینده جمعیت سگ سانان وحشی) در اپیدمیولوژی بیماری لیشمانیوز احشایی در استان گلستان صورت گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه، از تعداد 60 قلاده شغال، نمونه سرم تهیه و با استفاده از کیت الیزا برای آلودگی به لیشمانیا اینفانتوم مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: (8.3 درصد) 5 نمونه از سرم‌های تهیه شده، مطابق با دستور کیت، مثبت ارزیابی شدند.
نتیجه‌گیری: آلودگی شغال‌ها به لیشمانیا اینفانتوم بیانگر حضور لیشمانیا اینفانتوم در اکوسیستم ناحیه و احتمال گسترش آلودگی در اکوسیستم وحشی و روستایی به‌وسیله شغال‌ها است. برای شفاف‌سازی هرچه بیشتر نقش شغال‌ها در گسترش بیماری، انجام مطالعات گسترده و مولکولی با حساسیت و اختصاصیت بالا بر لیشمانیا اینفانتوم جدا شده از شغال‌ها پیشنهاد می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: انگل شناسي