دوره 18، شماره 67 - ( آذر و دی 1387 )                   جلد 18 شماره 67 صفحات 34-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzanegi P, Azarbayjani M, Farahmand M, Hosseini M, Shafiepour V, Ebrahimpour Z et al . The effects of single and repeated bouts of gymnastic training on salivary IgA and cortisol. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (67) :26-34
فرزانگی پروین، آذربایجانی محمدعلی، فرهمند منصور، حسینی معصومه، شفیع پور ویدا، ابراهیم پور زینب و همکاران.. تاثیر وهله های تکراری تمرین ژیمناستیک در یک روز بر پاسخ IgA و کورتیزول بزاقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (67) :26-34

سابقه و هدف: تحقیقات نشان داده است،تمرینات شدید و طولانی مدت سبب تضعیف سیستم ایمنی می شود. هدف تحقیق حاضر، تعیین پاسخ IgA و کورتیزول بزاقی بر نتیجه افزایش جلسات تمرین های ژیمناستیک در روز بود.
مواد و روش ها: در این تحقیق، 20 ژیمناست حرفه ای پسر شهرستان قائم شهر در سال 1386، با میانگین سنی 0.8±10 سال، قد9 ±145 سانتی متر و وزن 8±37 کیلوگرم و درصد چربی6 ±14.2، تمرینات منتخب و کنترل شده ژیمناستیک را در 2 مرحله اجرا کردند. مرحله اول شامل یک جلسه تمرین در روز در ساعت 8 - 6 عصر و مرحله دوم شامل 2 جلسه تمرین روزانه بود که نوبت اول ساعت 8.5-10.5 صبح و نوبت دوم ساعت 8 - 6 عصر انجام شد. نمونه گیری های بزاقی در 3 مرحله، قبل، بلافاصله و 2 ساعت پس از فعالیت انجام شد. IgA و کورتیزول به روش الایزا اندازه گیری شدند. از آزمون آماری ANOVA جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها: غلظت IgA پس از دو جلسه تمرین روزانه تغییر معناداری نداشت. اما غلظت کورتیزول افزایش یافت (P<0.05) همچنین، همبستگی معناداری بین IgA و کورتیزول مشاهده نشد.
استنتاج: نتایج این تحقیق نشان می دهند که تغییر غلظت IgA متاثر از افزایش حجم تمرین نیست، ولیکن غلظت کورتیزول به حجم تمرین وابسته است.
واژه‌های کلیدی: IgA، کورتیزول، بزاق، تمرینات ژیمناستیک
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |