دوره 18، شماره 67 - ( آذر و دی 1387 )                   جلد 18 شماره 67 صفحات 90-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Masoudzadeh A, Setareh J, Mohammadpour R, Modanloo kordi M. A survey of death anxiety among personnel of a hospital in Sari. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (67) :84-90
مسعودزاده عباس، ستاره جواد، محمدپور تهمتن رضاعلی، مدانلو کردی منا. شیوع اضطراب مرگ بین کارکنان یک بیمارستان دولتی شهر ساری در بهار 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (67) :84-90

سابقه و اهداف: اضطراب مرگ، ترس آگاهانه یا ناخودآگاه از مرگ است که متغیرهای زیادی را می توان با آن مرتبط دانست. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع اضطراب مرگ در میان کارکنان یکی از بیمارستانهای دولتی ساری می باشد.
مواد و روش ها: این پژوهش مطالعه ای توصیفی است که ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای دو قسمتی است که قسمت اول شامل مشخصات دموگرافیک و قسمت دوم شامل پرسشنامه ) (TDAS) Templer's Death Anxiety Scale 15 سوال صحیح - غلط) می باشد. 576 کارمند در یکی از بیمارستانهای دولتی ساری به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با بکار گیری شاخص های آمار توصیفی، آزمونهای آماری T-test و Chi-square آنالیز شدند.
یافته ها: محدوده سنی شرکت کنندگان بین 20-53 سال بوده است. 42.2 درصد افراد اضطراب مرگ کم و 57.8 درصد اضطراب مرگ بالا داشتند. میانگین نمرات کسب شده از پرسشنامه توسط زنان و مردان به ترتیب 3.133±7.70 و 2.552±6.19 بوده است. درجه اضطراب مرگ با جنسیت ارتباط معنی داری داشت درحالیکه با متغیرهای سن، نوع تاهل، تعداد فرزند، تحصیلات و وضعیت شغلی ارتباطی را نشان نداد.
استنتاج: نتایج مطالعه حاصل موید وجود اضطراب مرگ با شدت بالا در اکثریت جمعیت مورد مطالعه بوده است که میتواند ناشی از شرایط ویژه کاری، ترکیب سنی و جنسی نمونه ها باشد. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود ضمن توجه مسوولین بهداشت روان به جمعیت های مشابه جهت ارتقای کیفیت بهداشت روان، مطالعاتی گسترده تر در جمعیت های عمومی انجام شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |