دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 373-368 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi F, Ahmadi B, Zaherara M, Riasi H. Coronary Artery Patterns in Neonates with Transposition of the Great Arteries in Tehran. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :368-373
صالحی فرود، احمدی بیژن، ظاهرآراء مطهره، ریاسی حمیده. بررسی الگوهای شریان کرونری در جمعیتی از نوزادان مبتلا به جابجایی شریان های بزرگ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :368-373

سابقه و هدف: امروزه با پیشرفت‌های به وجود آمده درباره پمپ قلبی- ریوی و بهبود فرآیندهای مراقبتی بیهوشی از جمله بهبود لوله‌گذاری داخل نای، امکان مداخله جراحی زودرس در تصحیح اختلالات آناتومیک قلبی مادرزادی تهدیدکننده حیات در بیماران در سنین پایین امکان‌پذیر شده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی الگوهای شریان کرونری در جمعیتی از نوزادان مبتلا به جابه‌جایی شریان‌های بزرگ انجام شده است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی وگذشته نگر بوده است. در بیماران پس از تشخیص دقیق نوع بیماری قلبی، جهت عمل به سرویس جراحی قلب و عروق معرفی شدند. اطلاعات پرونده 63 بیمار با جابجایی عروق بزرگ مورد بررسی قرار گرفت و وضعیت قرارگیری عروق کرونر از پرونده استخراج گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با آزمون‌های معناداری t-test و Chi-square انجام پذیرفت(05/0p<). یافته‌ها: نتایج نشان داد که شیوع کرونر طبیعی در بیماران 47/90 درصد و فرم معکوس عروق کرونر در 32/6 درصد و LAD اینترامورال و RCA منفرد در 58/1 درصد از بیماران دیده شد. همچنین بین آناتومی عروق کرونر وعوارض بعد از آن ازجمله مرگ ومیر ارتباط معنی داری دیده نشد. استنتاج: با ملاحظه نتایج پژوهش مشخص شد شیوع الگوهای غیر معمول شریان‌های کرونری در نوزادان مبتلا به جابجایی عروق بزرگ 53/9 درصد می‌باشد که این میزان شیوع کم‌تری را نسبت به آمار جهانی (1/33 درصد) نشان می‌دهد. همچنین میزان مرگ و میر در جمعیت مورد مطالعه کرونری طبیعی7/8 درصد و در کرونر غیرطبیعی4/33 درصد می‌باشد که با مطالعات همسان تفاوت چندانی نداشت واحتمالاً به دلیل سخت‌تر بودن تکنیک عمل در این موارد می‌باشد.
متن کامل [PDF 155 kb]   (2074 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: آموزش پزشكی