دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 161-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi-Sichani M, Karbasizadeh V, Chaharmiri Dokhaharani S. Effect of Oak Galls Extracts on Streptococcus mutans Growth and Biofilm Formation. J Mazandaran Univ Med Sci. 2015; 24 (121) :161-171
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4967-fa.html
محمدی سیچانی مریم، کرباسی زاده وجیهه، چهارمیری دوخواهرانی سمانه. تأثیر عصاره های گال مازو بلوط بر رشد و تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1393; 24 (121) :161-171

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4967-fa.html


چکیده:   (3250 مشاهده)
سابقه و هدف: پوسیدگی دندان عفونتی است که با تشکیل پلاک دندانی که از نظر ساختاری نوعی بیوفیلم محسوب می شود، ایجاد می گردد. استرپتوکوکوس موتانس شاخص‌ترین باکتری دهانی عامل ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت عصاره‌های اتانولی، متانولی، استونی و آبی گال مازو درختان بلوط بر رشد و جلوگیری از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بوده است. مواد و روش‌ها: از سویه باکتریایی . استرپتوکوکوس موتانس (ATCC: 25923) به عنوان سویه استاندارد در تشکیل بیوفیلم استفاده شد. عصاره‌ها به روش خیساندن و سوکسله تهیه گردید. سری رقت 00/10 تا 16/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر از عصاره‌ها در آب مقطر آماده گردید. اثر ضد میکروبی عصاره‌ها بر رشد استرپتوکوکوس موتانس به روش انتشار چاهک و فعالیت ضدبیوفیلمی عصاره‌ها به روش میکرودایلوشن با رنگ تنفسی TTC انجام گردید. مقایسه میانگین‌ها با آزمون آنالیز واریانس انجام شد. یافته‌ها: عصاره‌های متانولی، اتانولی و استونی گال مازو خاصیت ضدباکتریایی برعلیه استرپتوکوکوس موتانس از خود نشان دادند. حداقل غلظت مهارکننده عصاره‌ها بین 160 تا 320 میکروگرم در میلی‌لیتر و حداقل غلظت کشنده آن‌ها 320 تا 640 میکروگرم در میلی‌لیتر به‌دست آمد. عصاره آبی گال مازو فعالیت ضدمیکروبی نشان نداد. عصاره‌های گال مازو در غلظت‌های بالاتر از 5/19 میکروگرم در میلی‌لیتر مانع از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس شد. استنتاج: عصاره‌های گال مازو مانع از رشد استرپتوکوکوس موتانس شدند. این عصاره‌ها در ممانعت از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بسیار مؤثر هستند. گال‌های مازو عوامل ضدمیکروبی بالقوه مناسبی محسوب می‌شوند.
متن کامل [PDF 247 kb]   (950 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb