دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 93-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini H, Izadpanah E, Raman Moloudi M, Hassanzadeh K. Effect of Systemic Administration of Mefloquine on Morphine-Induced Withdrawal Symptoms in Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :86-93
امینی حسن، ایزدپناه اسماعیل، رامان مولودی محمد، حسن زاده کامبیز. بررسی اثر تجویز سیستمیک مفلوکین بر علائم قطع مصرف مرفین در موش صحرائی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :86-93

سابقه و هدف: مکانیسم‌های دقیق وابستگی به اپیوئیدها و سندرم قطع مصرف هنوز به طور کامل شناخته نشده اند. از دیر باز مطالعات زیادی در رابطه با عواملی که بتوانند علایم قطع مصرف را کاهش دهند، صورت گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر مفلوکین (یک مهارکننده اتصالات شکافی) بر علایم قطع مصرف مرفین در موش صحرایی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، موش‌های صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در محدوده وزنی 225 تا 275 گرم به طور تصادفی در گروه‌های 8 تایی وارد مطالعه شدند. به منظور القای وابستگی، از روش تزریق زیر جلدی دوزهای فزاینده مرفین در یک دوره 13 روزه استفاده شد. در روز سیزدهم نیم ساعت بعد از آخرین دوز تزریق مرفین، به گروه کنترل، سالین (ml/kg 1) و به 3 گروه درمانی به ترتیب مفلوکین در دوزهای 5 ،15 و 30 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق شد و نیم ساعت بعد به همۀ گروه‌ها نالوکسان (mg/kg, ip 4) تزریق و به مدت 60 دقیقه علایم قطع مصرف شامل (پرش، ایستادن روی پاها، تیمار کردن آلت تناسلی، کشیدن شکم روی زمین، تیمار کردن بدن و حرکات شبیه سگ خیس) ثبت گردید. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که مفلوکین نه تنها علایم قطع مصرف را به صورت جداگانه کاهش داد، بلکه توانست علایم تام سندرم ترک را نیز در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش دهد. استنتاج: با توجه به نتایج به دست آمده، مفلوکین در کاهش علایم قطع مصرف مرفین موثر بوده است.
واژه‌های کلیدی: مفلوکین، مرفین، علایم قطع مصرف
متن کامل [PDF 185 kb]   (1916 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فارماکولوژی