دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 399-392 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rashno Tai N, Shams Khoramabadi G, Godini H, Rashidi R, Yusefzadeh A. Indoor and Outdoor Air Pollutants at Residential Houses in Khorramabad, 2012. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :392-399
رشنو طائی نسرین، شمس خرم آبادی قدرت اله، گودینی حاتم، رشیدی رجب، یوسف زاده عبدالرحیم. بررسی آلاینده های شاخص هوای داخل و خارج منازل مسکونی شهری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :392-399

سابقه و هدف: آلودگی هوای محیط بسته در کشورهای در حال توسعه، مشکل اساسی در حیطه سلامت در ابعاد جهانی محسوب می‌گردد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت آلاینده‌های هوای داخل و خارج منازل مسکونی شهر خرم‌آباد در پاییز و زمستان سال 1391 بوده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، غلظت 9 آلاینده گازی و ذره‌ای توسط دستگاه‌های مخصوص سنجش آلاینده‌های هوا (TSI، BABUC/A، PHOCHEK 5000) اندازه‌گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری و آنالیز واریانس در سطح 5 درصد محاسبه و نتایج به صورت میانگین و انحراف از استاندارد بیان گردید. یافته‌ها: از میان دو آلاینده داخلی که برای آن‌ها رهنمود تعیین گردیده است CO همواره در حدود رهنمود و NO2 بیش از رهنمود گزارش گردید. آلاینده‌های بیرونی نیز غیر از NO2 که از حد مجاز فراتر رفته بود، همگی در حد استاندارد بودند. غلظت‌های بیرونی NO2 و SO2 بیش از مقادیر داخلی این گازها بود در حالی که مقادیر داخلی گاز O3 و بسته به ویژگی‌های منزل VOCs و PM در حدود بالاتری از غلظت‌های هوای آزاد بوده است. استنتاج: هوای داخل منزل از طریق تهویه بسیار مرتبط با هوای بیرون منزل بوده و گاهی با تجزیه، جذب و ته نشینی آلاینده‌های نفوذی، از کیفیت بهتری برخوردار می‌شود اما با وجود فعالیت‌هایی چون استعمال دخانیات و مواد شیمیایی، استفاده از وسایل گرمازای بدون تهویه، آشپزی، گردگیری نامناسب و عدم تهویه، کیفیت هوای درون بدتر از هوای بیرون می‌گردد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست