سابقه و هدف: سرعت جذب کربوهیدرات بعد از وعده غذایی، با نمایه گلایسمی تعیین می شود و این سرعت در پاسخ های متابولیک و هورمونی تاثیرگذار است. مطالعه کنونی به منظور بررسی تاثیر دو رژیم غذایی ایزوکالریک کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن، شاخص توده بدن و مقادیر فاکتورهای چربی خون می باشد.
مواد و روش ها: در این کار آزمایی بالینی 46 زن چاق با (27?BMI)، در محدوده سنی 55-18 سال مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شده و به مدت 6 هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. پارامترهای وزن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در ابتدا و انتهای 6 هفته اندازه گیری شد.
یافته ها: مقایسه وزن بدن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در هر گروه قابل ملاحظه بود (000/p<0) اما بین دو گروه رژیمی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین اختلاف معنی داری مشاهده نشد؛ بجز فاکتور HDL-C بعد از غذا که بین دو گروه اختلاف قابل ملاحظه ای داشت.
استنتاج: هر دو رژیم غذایی در کاهش وزن و فاکتورهای لیپیدی خون به یک نسبت موثر هستند.