دوره 18، شماره 68 - ( بهمن و اسفند 1387 )                   جلد 18 شماره 68 صفحات 47-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazloom Z, Kazemi F, Tabatabaei S. Comparison of the effect of low-glycemic index versus low-Fat diet on the body weight and plasma lipid profile in obeses women. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 18 (68) :40-47
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-521-fa.html
مظلوم زهره، کاظمی فاطمه، طباطبایی سیدحمیدرضا. مقایسه اثر دو رژیم غذایی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) بر روی کاهش وزن و فاکتورهای چربی خون در زنان چاق. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (68) :40-47

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-521-fa.html


چکیده:   (12198 مشاهده)
سابقه و هدف: سرعت جذب کربوهیدرات بعد از وعده غذایی، با نمایه گلایسمی تعیین می شود و این سرعت در پاسخ های متابولیک و هورمونی تاثیرگذار است. مطالعه کنونی به منظور بررسی تاثیر دو رژیم غذایی ایزوکالریک کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن، شاخص توده بدن و مقادیر فاکتورهای چربی خون می باشد.
مواد و روش ها: در این کار آزمایی بالینی 46 زن چاق با (27?BMI)، در محدوده سنی 55-18 سال مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شده و به مدت 6 هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. پارامترهای وزن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در ابتدا و انتهای 6 هفته اندازه گیری شد.
یافته ها: مقایسه وزن بدن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در هر گروه قابل ملاحظه بود (000/p<0) اما بین دو گروه رژیمی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین اختلاف معنی داری مشاهده نشد؛ بجز فاکتور HDL-C بعد از غذا که بین دو گروه اختلاف قابل ملاحظه ای داشت.
استنتاج: هر دو رژیم غذایی در کاهش وزن و فاکتورهای لیپیدی خون به یک نسبت موثر هستند.
متن کامل [PDF 264 kb]   (4196 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb