Zazouli M A, Ahanjan M, Kor Y, Eslamifar M, Hosseini M, Yousefi M. Water Disinfection Using Photocatalytic Process with Titanium Dioxide Nanoparticles . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :227-238
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5225-fa.html
ززولی محمدعلی، آهنجان محمد، کر یوسف، اسلامیفر معصومه، حسینی سیده محبوبه، یوسفی مریم. گندزدایی آب با استفاده از فرآیند فتوکاتالسیتی با نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :227-238
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5225-fa.html
چکیده: (9326 مشاهده)
سابقه و هدف: گندزدایی آب از مهمترین مراحل تصفیهی آب بوده و تاکنون از روشهای شیمیایی مختلفی از جمله کلرزنی برای گندزدایی استفاده شده است. اما این روشها، مشکلات جدی همچون تولید DBPS را در پی دارند. لذا هدف از این تحقیق، مطالعه کارایی فرآیند فتوکاتالیستی با نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (nTiO2) در حذف اشرشیاکلی به عنوان شاخص آلودگی میکروبی از آب و بررسی تاثیر بعضی از پارامترها بر کارایی آن میباشد.
مواد و روشها: آب بهصورت مصنوعی با اشریشیاکلی آلوده گردید. روش کشت وشمارش مطابق روش استاندارد کتاب روشهای استاندارد آب و فاضلاب انجام و برحسب CFU/mL گزارش شد. نانوذرات TiO2 با اندازهی 20 نانومتر در حضور یا عدم حضور نور فرابنفش جهت گندزدایی استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن دادهها از آزمون اسمینرف-کولموگرف و جهت تحلیل دادهها از آزمونهای پارامتری T-Test و ANOVA استفاده گردید.
یافتهها: نتایج حاکی از آن است که درصد نابودی اشرشیاکلی با افزایش دوز کاتالیست nTiO2 و زمان تماس افزایش مییابد، امّا کارایی فرایند با افزایش تعداد کلنی کاهش مییابد. حداقل، میانگین و حداکثر درصد حذف nTiO2+UV با غلظت 8/0 گرم در لیتر و زمان تماس 40 دقیقه به ترتیب 1/75، 7/12± 9/88 و 100 درصد میباشد.
استنتاج: میزان مرگ و میر باکتری در حضور نور فرابنفش (UV) تنها بیش از راندمان فرآیند با nTiO2 تنها است، لیکن کارایی فرآیند فتوکاتالیستی( UV+nTiO2) بیش از UV تنها و nTiO2تنهاست.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست