دوره 18، شماره 68 - ( بهمن و اسفند 1387 )                   جلد 18 شماره 68 صفحات 69-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari H, Shafipour V, Ghaemian A, Rastgarnia N, Mohammadpour R, Esmaeili R et al . The relation between BMI with exercise test in individuals with cardiac ischemic pains. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 18 (68) :64-69
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-523-fa.html
جعفری هدایت، شفیع پور ویدا، قائمیان علی، رستگارنیا نجیبه، محمدپور تهمتن رضاعلی، اسماعیلی روانبخش و همکاران.. ارتباط نمایه توده بدنی با تست ورزش مختل در افراد با دردهای ایسکمیک قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (68) :64-69

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-523-fa.html


چکیده:   (16040 مشاهده)
سابقه و هدف: شیوع افزایش وزن و چاقی به میزان قابل ملاحظه ای در جهان در حال افزایش است. افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. برخی از مطالعات نشان می دهد که الگوی توزیع چربی در بدن نقش تعیین کننده ای در شناسایی عوامل خطر بیماری ها دارد. از طرفی رابطه بین شاخص توده بدنی(BMI)و دردهای ایسکمیک قلبی و هم چنین وضعیت تست ورزش در این بیماران نکته ای است که نیاز به بررسی دقیق تر دارد. مطالعه اخیر با هدف ارتباط شاخص توده بدنی با تست تحمل ورزش مختل (مثبت) در افراد با دردهای ایسکمیک قلبی مراجعه کننده به مرکز قلب مازندران انجام گرفته است.
مواد و روش ها: مطالعه از نوع تحلیلی است که به روش مورد-شاهدی انجام شده است. در این مطالعه با توجه به میزان BMI در بیماران ایسکمیک، تعداد 65 نفر به عنوان گروه مورد و تعداد 65 نفر هم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. با استفاده از نوار متحرک (Tread mill) و طبق پروتکل بروس (Bruce protocol) نتایج و مدت زمان تحمل تست ثبت گردید. برای مقایسه میانگین شاخص های کمی از آزمون t مستقل و جهت مقایسه نسبت افراد با ویژگی های کیفی از آزمون کای دو و نرم افزار SPSS استفاده شده است.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان دادکه میانگین وزن در گروه مورد 1/57 کیلوگرم و میانگین قد 64/1 متر بوده است. 5/58 درصد از گروه مورد سابقه هیپرلیپیدمی (کلسترول بالاتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر) و 8/78 درصد دارای سابقه افزایش قند خون (بالاتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر) داشتند (001/ 6/63 .(p<0درصد از گروه مورد سابقه پرفشاری خون (بالای 90/140 میلی متر جیوه داشتند. یافته ها نشان داد BMI در گروه مورد و شاهد به ترتیب (94/3 ± 95/26) و (49/3 ± 95/25) بوده است و رابطه معنی داری بین BMIبالا و دردهای ایسکمیک قلبی و همجنین نتیجه تست تحمل ورزش وجود داشته است (001/0>p).
استنتاج: دردهای ایسکمیک قلبی در میان افراد با میانگین بالای (BMI) شایع است. تست تحمل ورزش مختل به عنوان یکی از روشهای غیر تهاجمی و کم هزینه می تواند در تشخیص بیماری ایسکمیک قلب مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 241 kb]   (2920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb