دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 405-400 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Sarab Badyeh F, Saeedi M, Enayatifard R, Morteza-Semnani K, Akbari J. Microbial Contamination in some Moisturizing Creams in Iran Market. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :400-405
محمدی سراب بادیه فاطمه، سعیدی مجید، عنایتی فرد رضا، مرتضی سمنانی کتایون، اکبری جعفر. بررسی آلودگی میکروبی کرم های مرطوب کننده موجود در بازار ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :400-405

سابقه و هدف: امروزه امکان انتقال عوامل بیماری‌زا توسط فرآورده های آرایشی بهداشتی از دیدگاه سلامت مورد توجه جامعه می باشد، که به علت استفاده گسترده و استاندارد نبودن برخی از این فرآورده ها، احتمال انتقال آلودگی و خطرات ناشی از ایجاد عفونت توسط باکتری های مختلف دور از انتظار نیست. در این مطالعه محتوای میکروبی کرم‌های مرطوب کننده موجود در بازار رسمی و غیر رسمی ایران مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش 9 نمونه کرم مرطوب‌کننده شامل 6 نمونه کرم غیر استاندارد (در بازار غیر رسمی) و 3 نمونه کرم تولید شده توسط تولیدکنندگان داخلی از نظر محتوی میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسم‌های هوازی، شمارش کلی کپک و مخمر و حضور میکروارگانیسم های ممنوع (سودومونا آئروژینوزا، استافیلوکوک طلایی و انتروباکتر) به دو روش Pour Plate و لوله‌های متعدد ارزیابی شد. یافته‌ها: شمارش باکتری‌های هوازی در تمامی نمونه‌ها (غیر استاندارد و تولید داخلی) بیش‌تر از محدوده فارماکوپه cfu.g-1 1000 بود. در شمارش کلی قارچ ها در 17درصد نمونه‌های غیر استاندارد و در 67 درصد نمونه‌های داخلی بیش تر از محدوده فارماکوپه cells.g-1 1000 بود. در سه نمونه غیر استاندارد و دو نمونه تولید داخل استافیلوکوک طلائی؛ و در سه نمونه از کرم‌های غیر استاندارد و یک نمونه تولید داخل سودوموناس آئروژینوزا و در کلیه نمونه‌ها انتروباکترها شناسایی شدند. استنتاج: بالا بودن میزان آلودگی در کرم‌های مرطوب کننده غیر استاندارد و تولید داخل مطرح کننده خطرات بهداشتی بالقوه این محصولات است. به منظور دستیابی به فرآورده‌های آرایشی بهداشتی ایمن باید همکاری میان تولید کننده، مقامات بهداشتی و مصرف‌کنندگان آن‌ها ایجاد شود. نتایج حاصل شده، ضرورت ارتقاء عملکرد سیستم تضمین کیفیت توسط تولید کنندگان داخلی را مورد تاکید قرار می‌دهد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: داروسازی