دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 394-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

Almasi S Z, Salehiniya H. Trends in Colorectal Cancer Incidence in Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :389-394
الماسی سیده زینب، صالحی نیا حمید. بررسی روند تغییرات بروز سرطان کولورکتال در ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :389-394

سابقه و هدف: سرطان کولورکتال شایع‌ترین سرطان دستگاه گوارش می‌باشد. اطلاع از بروز بیماری و تغییرات آن در طی زمان برای برنامه‌ریزی جهت پیشگیری و علت یابی مفید می‌باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی روند تغییرات سرطان کولورکتال در ایران صورت گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک نوع تحلیل مجدد داده‌های موجود می‌باشد و از اطلاعات منتشر شده نظام ثبت سرطان در ایران طی سال‌های 1382 تا 1388 برای این مطالعه استفاده شد. میزان‌های بروز گزارش شده بروز مستقیم و براساس جمعیت سازمان بهداشت جهانی استاندارد شد و روندی از بروز این بیماری در کشور ترسیم شد. یافته‌ها: مجموع کل سرطان کولورکتال حدود 31974 مورد است. بیش‌ترین مورد آن مربوط به سال 1388 و کم‌ترین موارد سرطان کولورکتال مربوط به سال 1382 می‌باشد. نتایج مطالعه نشان می‌دهد که برای مردان بیش‌ترین میزان بروز در استان تهران با 87 و کم‌ترین میزان در استان خراسان جنوبی در سال 1386 می‌باشد. هم‌چنین بیش‌ترین میزان برای زنان در استان گیلان در سال 1387 و کم‌ترین میزان آن، در استان خراسان جنوبی در سال 1386 گزارش گردید. استنتاج: براساس نتایج این مطالعه بروز سرطان کولورکتال در کشور در حال افزایش می‌باشد. با توجه به قابل پیشگیری بودن سرطان کولورکتال و افزایش بروز جهانی بیماری، مداخله‌های آموزشی در خصوص اهمیت بیماری غربالگری در سنین پایین‌تر جهت تشخیص به موقع و درمان بیماران امری ضروری به نظر می‌رسد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی